Airfryer lyttypotut

Airfryer lyttypotut

Oletko jo valmistanut lyttypottuja? Ei niissä mitään sen kummallisempaa tietysti ole, perunat keitetään, lytätään ja laitetaan paahtumaan joko uuniin tai airfryeriin. Lyttypotut on vähän niinkuin uuniperunat. Tässäpä kuitenkin ohje niiden valmistamiseen airfryerissä. Tarjoile vaikkapa jogurtin ja marinoitujen punasilpulien kera. Lyttypotut maistuu lisäkkeenä melkein mille tahansa. Kokeile vaikkapa kasvispihvien kanssa.

Airfryer lyttypotut

Airfryer lyttypotut jogurtilla

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

35

minutes

Ainekset:

  • 900 g pieniä perunoita

  • 2 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä

  • Maldon merisuolahiutaleita

  • valkosipulijauhetta

  • ja mustapippuria

  • Jogurttikastike
  • 300 g jogurttia (esim arla kreikkalainen 6 %)

  • 2 tl sinappia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • suolaa ja pippuria

  • tl hunajaa

  • 1 rkl omenaviinietikka tai sitruunamehua

Valmistus ohjeet:

  • Pese perunat hyvin. Keitä suolatussa vedessä kunnes ne ovat pehmeitä niin, että ne ovat helppo lytätä.
  • Lyttää perunat esim. purkin pohjalla n. 1 cm paksuisiksi. Sekoita pienessä kipossa öljy, suola, pippuri ja valkosipulisuola. Voitele sudilla lytätyt perunat päältä ja reunoista.
  • Esilämmitä Airfryer 160 asteeseen. Suihkauta pohjaritilään hiukan öljyä. Paista perunat osissa, niin että ne eivät ole päällekkäin. Paistoaika on n. 12 minuuttia. Perunioita ei tarvitse välillä kääntää, etteivät ne hajoa. Sirottele suolaa valmiiden perunoiden päälle. Parhaimmillaan ja rapeimmillaan ne ovat juuri valmistuneena. Tarjoile marinoitujen punasipulien ja jogurttikastikkeen kanssa.
  • Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna maustua hetken aikaa.
Airfryer lyttypotut
Airfryer lyttypotut

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*