Bataatti-Kikherne meze-lautanen airfryerissa

Bataatti-kikherne meze-lautanen airfryerissa

Täydellistä! Bataatti-Kikherne meze-lautanen – se on ihan huippuhyvää! Sain idean alun perin Pinch of Yum -sivuston “Street Cart Fries” -reseptistä, mutta päätin tehdä siitä oman versioni. Airfryerissa valmistetut rapeat kikherneet ja bataattilohkot ovat tässä se juttu – ne ovat niin hyviä, ettei voi vastustaa. Ja hei, naanleipäsuikaleet mukana… aivan loistava lisä! Tzatziki ja marinoitu tomaatti tuovat koko hommaan raikkaan twistin. Kokeile, on hirmuisen hyvää.

Vinkki: Jos haluat jotenkin oikaista niin osta valmiita bataattiranskalaisia ja valmista tzatsikia. Ja valmistus onnistuu helposti uunissakin.

Bataatti-Kikherne meze-lautanen airfryerissa

Välimerellinen bataattibowl – Airfryer Resepti

Course: Lounaat, Viikonloppuherkut
Servings

2-3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • Bataattiranskalaiset (Airfryerissa)
  • 2 keskikokoista bataattia

  • 1–2 rkl oliiviöljyä

  • Mausteita: suolaa, ja esim. valkosipulijauhetta tai cayennepippuria

  • Tzatziki
  • 2,5-3 dl kreikkalaista jogurttia

  • 1 kurkku raastettuna

  • 1-2 valkosipulinkynsi, murskattuna

  • tuoretta tilliä hienonnettuna

  • suolaa ja sitruunamehua oman maun mukaan

  • Kikherneet
  • 1 tlk kikherneitä + öljyä, suolaa ja esim. paprikaa ja cayennepippuria

  • Marinoidut tomaatit
  • 3-4 tomaattia, kuutioituna

  • 1 tl oliiviöljyä

  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

  • tuoretta persiljaa

  • ripaus suolaa

  • sitruunamehua maun mukaan

  • Muut ainekset:
  • naanleipää, tortilloja, pitaleipää tms + öljyä

  • Extra
  • fetaa tai halloumia

  • rapeaa salaattia

Valmistus ohjeet:

  • Tzatziki:
  • Tzatziki: Yhdistä tzatzikin ainekset. Maista ja säädä makusi mukaan.
  • Tomaatit
  • Sekoita tomaatit öljyn, valkosipulin, sitruunamehun ja persiljan kanssa marinoitumaan.
  • Kikherneet
  • Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele runsaalla vedellä. Kuivaa kikherneet talouspaperilla ja sekoita niiden sekaan loraus öljyä ja mausta. Paahda airfryerissa 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita. Ravista silloin tällöin friteerauksen aikana.
  • Bataattiranskalaiset (Airfryerissa)
  • Pese ja leikkaa bataatit noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi. Liota kylmässä vedessä noin 30 minuuttia.
    Kuivaa hyvin ja sekoita oliiviöljyn, suolan ja halutessasi muiden mausteiden kanssa.
    Esilämmitä airfryer 205 °C:seen ja paista bataattitikut noin 20 minuuttia, käännellen puolivälissä.
  • Leivät: Leikkaa pita-leipä/naanleipä suikaleiksi ja suihkuta öljyä molemmin puolin, paahda rapeaksi airfryerissa n. 5 min.
  • Kokoaminen: Kokoa meze lautaset kerrostamalla bataattiranskalaisia, rapeita kikherneitä, tzatzikia, marinoituja tomaatteja ja muita täytteitä.

Bataatti-Kikherne meze-lautanen airfryerissa

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*