Bruschetta hummuksella on todella raikas alkupala tai vaikkapa vÀlipala. Paahdetun leivÀn pÀÀlle sivellÀÀn makoisaa versohummusta ja pÀÀlle asetellaan kurkkuviipaleita, fetaa ja versoja. LisÀksi paksua balsamicokastiketta pÀÀlle. Super herkkua!
Herkullisen hummuksen voi siis tehdÀ versoistakin. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Hummus on ihanaa leivÀn pÀÀllÀ, salaatin kera, dippivihannesten kanssa tai ruuan lisÀnÀ.
Bruschetta versohummuksella
Course: VĂ€li- ja iltapalatDifficulty: Keskivaikea4
servings30
minutesAinekset:
- Versohummus
70 g auringonkukanversoja
230 g kikherneitÀ (sÀilytÀ liemi)
1 iso valkosipulinkynsi
3 rkl laadukasta oliiviöljyÀ
3 rkl laadukasta vaaleaa tahinia
n. 3/4 dl sitruunamehua
n. 1 tl merisuolaa
n. 0,5 dl kikherneiden lientÀ
- Â Verso-kurkku bruschetta
tuoretta rapeakuorista patonkia/leipÀÀ
tuorekurkkua
murenevaa fetaa
tummaa balsamicokastiketta
Retiisinversoja tai muita versoja
Valmistus ohjeet:
- Versohummus
- Pese ja linkoa auringonkukanversot. Valuta kikherneet lÀvikössÀ, sÀilytÀ liemi.
- Laita auringonkukanversot monitoimikoneeseen yhdessÀ valkosipulin ja kikherneliemen kanssa ja pyöritÀ seosta hetken aikaa. LisÀÀ joukkoon kikherneet, tahini, sitruunamehu ja oliiviöljy. LisÀÀ suolaa. Soseuta tasaisen kuohkeaksi ja pehmeÀksi. Tarkista maku ja lisÀÀ tarvittaessa suolaa, sitruunamehua tai valkosipulia. LisÀÀ tarvittaessa lientÀ, mikÀli haluat koostumuksesta notkeamman.
- Ennen tarjoilua, ripottele hummuksen pÀÀlle tilkka oliiviöljyÀ ja koristele versoilla.
- Bruschetta
- Leikkaa tuorekurkku ohuiksi nauhoiksi vihannesleikkurilla.
- Paahda leipÀ.
- LevitĂ€ Versohummusta reilusti leipĂ€viipaleiden pÀÀlle ja kasaa kurkkuviipaleet, retiisinversot ja fetamurut. Voit rouhaista mustapippuria halutessasi. Valuta vielĂ€ balsamicokastiketta pÀÀlle. Nauti!    Â
Notes
- Versohummus on ihanaa myös salaatin kera, dippivihannesten kanssa tai lisÀkkeenÀ melkein minkÀ tahansa ruuan kanssa.