PidÀn todella paljon salaateista, jotka ovat tÀyttÀviÀ ja sopivat korvaamaan riisin tai pastan. TÀmÀ salaatti on raikas lisÀkesalaatti ihan mille tahansa, vaikkapa kasvispihveille tai broilerin rintafileille. Sopii myös grilliruokien kaveriksi. TÀstÀ salaatista tekee raikkaan kurkku, tilli ja retiisi. Salaattiin laitetaan joukkoon kirpeÀn raikasta sitruunavinegretteÀ. Salaatin joukkoon vielÀ murenevaa fetaa, tÀstÀ ei salaatti parane.



TÀÀltÀ lisÀÀ salaatteja:
Salaatti-ruokakaurasta-ja-vihanneksista
Lehtikaalisalaattia-ja-sitruunavinegrettia
raastesalaatti-kermaviilikastikkeella
kukkakaali-kurkkusalaatti
varikas-fetasalaatti
omena-rucola-salaatti
rapea-kukkakaalisalaatti
vihrea-itusalaatti
Raikas Bulgursalaatti
Course: Salaatit ja lisÀkkeetDifficulty: Helppo4
servings20
minutesAinekset:
2 dl Bulguria
1 kurkku
1 nippu retiisejÀ
fetaa (esim. Apetina 8%)
n. 3 rkl tuoretta minttua
1/2 ruukkua tilliÀ
3 rkl oliiviöljyÀ
2-3 valkosipulin kynttÀ
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
Valmistus ohjeet:
- KeitÀ bulgur pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessÀ. JÀÀhdytÀ.
- Sekoita pienessÀ astiassa öljy, murskattu valkosipuli, sitruunamehu, etikka, suola ja pippuri. laita hetkeksi sivuun.
- Viipaloi kurkut ja retiisit. Silppua tilli ja minttu. Sekoita ne jÀÀhtyneen bulgurin joukkoon. Kaada kastike joukkoon. Anna maustua jÀÀkaapissa. Maistele ja lisÀÀ tarvittaessa lisÀÀ mausteita.
- Murustele feta salaatin pÀÀlle. Salaatti sÀilyy seuraavaan pÀivÀÀn saakka ja on itseasiassa maukkaampaa vasta seuraavana pÀivÀnÀ.
Notes
- Voit korvata bulgurin myös quinoalla tai ruokakauralla.