Kasviskeitto saa paljon makua kun kasvikset paahtaa ensin uunissa. Keittoon voi periaatteessa lisÀtÀ mitÀ tahansa kasviksia, juuri niitÀ joista sinÀ pidÀt. TÀmÀ kasvis sekoitus mikÀ tÀssÀ reseptissÀ on, on minun suosikkini: porkkanaa, palsternakkaa, paprikaa, tomaattia ja sipulia.
Maustamiseen olen kÀyttÀnyt Yrttipajan mausteita, mutta voit korvata ne jollain muulla vastaavalla mausteella. Yrttipajan mausteita löydÀt isoimmista ruokakaupoista.

Kurkkaa myös nÀmÀ keitto ohjeet:
Paahdettu-tomaatti-porkkanakeitto
Porkkana-omenakeitto
Paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi
Paahdettu kasviskeitto
Course: KeitotDifficulty: Helppo4
servings10
minutes25
minutesAinekset:
3 isoa porkkanaa
1 punainen paprika
2 tomaattia
1 palsternakka
1 sipuli
1,5 rkl (Yrttipaja) juuresmaustetta
1 rkl öljyÀ
2 tl (Yrttipaja) valkosipulisekoitusta
jos kÀytÀt esim. valkosipulijauhetta niin laita n. 1 tl
tai 2-3 valkosipulinkynttÀ1 oliiviöljyÀ
n. 7 dl vettÀ + 1 kasvisliemikuutio
1/2 tl (Yrttipaja) yrttisuolaa tai oman maun mukaan
tai jotain muuta yrttisuolaa(cayennepippuria)
1-2 rkl sitruunamehua
Koristeluun: tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja palottele juurekset. Puolita tomaatit ja sipuli. Laita kasvikset leivinpaperin pÀÀlle pellille. Ripottele oliiviöljyÀ pÀÀlle ja mausta kasvikset juuresmausteella ja valkosipulimausteella. Paahda 225 asteisessa uunissa n. 25-30minuuttia.
- Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita kasvisliemikuutio joukkoon. Laita paahtuneet kasvikset blenderiin (tai soseuta sauvasekottimella), kaada kasvisliemi joukkoon. Mausta yrttisuolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisÀÀ tarvittaessa lisÀÀ mausteita.
- Annostele keitto lautasille ja koristele persiljalla. Tarjoile leivÀn kera.