Paahdettu porkkana-palsternakkakeitto

Paahdettu porkkana-palsternakkakeitto

 

Keitot on helppoa arkiruokaa. Tässä keitossa maistuu ihanasti paahdettu porkkana, palsternakka ja inkivääri. Proteiinia voi lisätä lopuksi keittoon esim. raejuuston tai paahdettujen kikeherneiden muodossa.

porkkana palsternakka

Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi

Paahdettu porkkana-palsternakkakeitto

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 1 kg porkkanoita

  • 800 g palsternakkaa

  • 1 sipuli

  • pikkurillin kokoinen pala inkivääriä

  • 2-4 valkosipulin kynttä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

  • 1,5 litraa kasvislientä

  • 2 dl kevytkermaa (4%)

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna uuni 250 asteeseen
  • Kuori porkkanat ja palsternakat. Pieni isoihin paloihin. Pieni myös sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä kulhoon ja lisää öljy ja mausteet.
  • Laita vihannekset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Siirrä uuniin n. 30 min ajaksi kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja karamellisoituneet. Kääntele vihanneksia paiston puolessa välissä.
  • Laita kypsät vihannekset blenderiin kahdessa osassa ja laita joukkoon puolet kuumasta kasvisliemestä ja kermasta. Sekoita sileäksi. Lisää mausteita tarvittaessa.
  • Lämmitä keitto kattilassa.
Paahdettu porkkana-palsternakkakeitto

kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*