Keitot on helppoa arkiruokaa. Tässä keitossa maistuu ihanasti paahdettu porkkana, palsternakka ja inkivääri. Proteiinia voi lisätä keittoon esim raejuuston tai paahdettujen kikeherneiden muodossa.


Paahdettu porkkana-palsternakkakeitto
- V
- GF
Ingredients
- 1 kg porkkanoita
- 800 g palsternakkaa
- 1 sipuli
- pikkurillin kokoinen pala inkivääriä
- 2-4 valkosipulin kynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- 1,5 litraa kasvislientä
- 2 dl kevytkermaa (4%)
Method
- Kuumenna uuni 250 asteeseen
- Kuori porkkanat ja palsternakat. Pieni isoihin paloihin. Pieni myös sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä kulhoon ja lisää öljy ja mausteet.
- Laita vihannekset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Siirrä uuniin n. 30 min ajaksi kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja karamellisoituneet. Kääntele vihanneksia paiston puolessa välissä.
- Laita kypsät vihannekset blenderiin kahdessa osassa ja laita joukkoon puolet kuumasta kasvisliemestä ja kermasta. Sekoita sileäksi. Lisää mausteita tarvittaessa.
Jos pidät kasviskeitoista kurkkaa tätäkin reseptiä
https://avokadoajasitruunaa.fi/palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto/
https://www.avokadoajasitruunaa.fi/paahdettu-kasvissosekeitto/