Paahdettu kukkakaali salaatti

Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

Kukkakaalia ja kikherneitä, paahdettuna ja maustettuna paprikalla, cayennepippurilla ja valkosipulilla. Niin hyviä olivat, että meinasin napostella ne suoraan pelliltä :) Maltoin kuitenkin ja laitoin ne salaatin päälle. Avokado ja feta sopii myös hyvin tähän salaattiin.

PAAHDETTU KUKKAKAALI-KIKHERNESALAATTI

Salaattiin voit lisätä mieleistäsi kastiketta. Ihan perus oliiviöljy, suola pippuri toimii myös. Vihreä jugurttikastike toimii hyvin, täältä löydät ohjeen siihen: https://avokadoajasitruunaa.fi/vihrea-jugurttikastike/

Kukkakaali kikherne

Paahdettu kukkakaali-kikhernesalaatti

8 annosta

  • 1 kukkakaali
  • 1 prk kikherneitä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • paprikamaustetta
  • cayennepippuria tai jotain muuta tulista maustetta
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • suolaa ja pippuria
  • Salaatinlehtiä
  • 1 tuorekurkku
  • tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja persiljaa
  • ruohosipulia
  • 1-2 avokadoa
  • Kuumenna uuni 225-250 asteeseen.
  • Sekoita kulhossa pienityt kukkakaalit ja valutetut kikherneet. Lisää öljy. Sekoita joukkoon mursakatut valkosipulin kynnet, suola, pippuri, paprikamauste ja cayennepippuri. Laita ainekset leivinpaperin päälle ja uuniin n. 20 min ajaksi.
  • Tee silläaikaa salaatti. Pieni tarvittaessa salaatinlehdet. Pieni tuorekurkku ja  yrtit joukkoon. Sekoita ja laita paahdetut vihannekset salaatin päälle ja lisää tarvittaessa salaatinkastiketta päälle.
  • Nauti esim fetajuuston kanssa.

Jos pidät raaasta kukkakaalista niin katso myös tämä salaatti ohje https://avokadoajasitruunaa.fi/rapea-kukkakaalisalaatti/

PAAHDETTU KUKKAKAALI-KIKHERNESALAATTI

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*