Meksikolainen keitto on niitÀ maukkaita keittoja joita syksyn ja talven tullen on ihana syödÀ kun ilmat viilenee. Jokainen voi maustaa keiton niin tuliseksi kuin makunystyrÀt kestÀvÀt. Keiton pÀÀlle pirskotellaan limen mehua ja lusikoidaan jogurttinokare. Paahdettu tÀysjyvÀleipÀ sopii keiton kaveriksi.

Meksikolainen keitto
- 1 punainen paprika
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttÀ
- 1 rkl paprikamaustetta
- mustapippuria
- oliiviöljyÀ
- 2 pientÀ kesÀkurpitsaa
- 2 dl pakaste tai sÀilykemaissia
- 2 tlk tomaattimurskaa
- 5-8 dl vettÀ
- 2 kasvisliemikuutiota
- chilimaustetta tai cayennepippuria
- 2 tl yrttitarhan maustesekoitusta
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- 1 rkl oreganoa
- 1 tlk mustapapuja
- Tarjoiluun:
tuoretta korianteria, limen lohkoja ja kreikkalaista jogurttia
- Kuulota sipuli, paprika, paprikamauste ja mustapippuri.
- LisÀÀ kattilaan tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutiot, kuutioitu kesÀkurpitsa, maissit, sokeri ja kaikki loput mausteet.
- Keittele sen aikaa kunnes kesÀkurpitsat ovat pehmenneet. LisÀÀ mustapavut ja kuumenna.
- Tarjoile keitto jogurttinokareen kanssa ja puristele halutessasi limen mehua annokseen mukaan.
- MinÀ paahdoin pannulla ruis- ja kauraleipÀmuruja, maistuivat hyvÀlle, mutta pehmenivÀt samantien.
Kurkkaa tÀÀltÀ lisÀÀ makoisia keitto reseptejÀ:
https://avokadoajasitruunaa.fi/paahdettu-tomaatti-paprikakeitto/
https://avokadoajasitruunaa.fi/paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto/
https://avokadoajasitruunaa.fi/kookos-inkivaari-tomaattikeitto/
https://avokadoajasitruunaa.fi/herkullinen-kasviskeitto/
