Donitsit kevyemmin

Donitsit kevyemmin – herkkuhetki ilman syyllisyyttä

Nämä kevyemmät donitsit ovat upea herkku, joka tyydyttää makeanhimon, mutta ilman liikaa kaloreita. Ne ovat kuohkeita ja pehmeitä, vaikkakin hieman erilaisia kuin perinteiset donitsit. Näiden donitsien salaisuus piilee siinä, että ne on paistettu uunissa ilman rasvaa, ja sokeria on käytetty vain vähän, vain kaksi ruokalusikallista. Donitsi taikinaan makua antavat vanilja, kaneli, muskotti ja raastettu sitruunankuori. Kuorrutteena on käytetty sokeritonta suklaata ja kaneli-sokerisekoitusta. Näiden donitsien valmistus on helppoa ja niiden maku on herkullinen.

Donitsit kevyemmin
Donitsit kevyemmin

Resepti saanut inspiraatiota Emma Fontanellan reseptistä.

Donitsit kevyemmin

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Makean nälkäänDifficulty: Helppo
Servings

12

kpl
Prep time

10

minutes
Cooking time

7

minutes

Ainekset:

  • 2 kananmunaa

  • 2 rkl sokeria

  • 1 tl vanilijasokeria

  • 1/4 tl kanelia

  • hiukan raastettua sitruunankuorta (n. 1/4 sitruunan kuori)
    Sitruuna tuo paljon makua!

  • (ripaus muskottipähkinää)

  • 60 g (4 rkl) kreikkalaista jogurttia

  • 1 dl (60 g) vehnäjauhoja

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • lisäksi kuorrute
  • kanelia-ja sokeria

  • 50 g tummaa suklaata+1,5 rkl maitoa

  • Tarvitset
  • donitsivuoka 12 donitsille

Valmistus ohjeet:

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri, vanilijasokeri, muskotti, kaneli ja raastettu sitruunankuori paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. On tärkeää sekoittaa taikina kuohkealsi, sillä se vaikuttaa lopputulokseen.
  • Sekoita jogurtti nopeasti seoksen joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla ilman, että kananmunaseos laskee kokoon.
  • Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota sitä kevyesti voidellulle donitsipeliille. Paista donitseja esilämmitetyssä uunissa 180 °C noin 7-8 minuuttia. On tärkeää, että donitseja ei ylipaisteta.
  • Kaneli-sokerikuorrutus valmistuu sekoittamalla kaneli ja sokeri. Kääntele vielä lämpimät donitsit kaneli-sokeriseoksessa.

    Suklaakuorrutus valmistuu pilkkomalla suklaa pieniksi paloiksi ja lisäämällä ne mikroaaltouunin kestävään kulhoon yhdessä maidon kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes suklaa on sulanut. Kastele donitsit suklaakuorrutteessa.
Donitsit kevyemmin
Donitsit kevyemmin

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*