Kiireisen aamun pelastaja on ehdottomasti tuorepuuro! Tämä helppotekoinen ja ravitseva aamiainen on mainio valinta, kun aikaa on vähän. Voit valmistaa tuorepuuron jo edellisenä iltana, ja aamulla napata sen mukaasi lennossa. Lisäksi tuorepuuro säilyy jääkaapissa parikin päivää, joten voit huoletta tehdä isomman satsin kerrallaan. Tämä tekee tuorepuurosta sekä käytännöllisen että herkullisen vaihtoehdon kiireisiin aamuihin.
Kurkkaa tästä lisää tuorepuuron ohjeita: kahvinmakuinen-tuorepuuro, Proteiini-kauramarjapuuro, Mangotuorepuuro, Mustikkapuuro-x-2, Helppo-tuorepuuro-marjajuomasta
Ihana mustikkatuorepuuro kiireiseen aamuun
Course: Herätys, Väli- ja iltapalat2
servings15
minutesAinekset:
100 g pakastettuja mustikoita
1-2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl kaurahiutaleita
200 g kreikkalaista jogurttia
1 rkl chiasiemeniä
ripaus suolaa
n. 0,5 dl vettä tai maitoa
(vaniljauutetta)
- Päälle
raastettua sitruunankuorta
(tuoreita marjoja)
Valmistus ohjeet:
- Yhdistä kattilassa vaahterasiirappi, sitruunamehu ja mustikat. Kiehauta keskilämmöllä. Hauduta peitettynä, sekoitellen, kunnes mustikat pehmenevät hieman ja siirappi muodostuu, noin 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, suola, chiasiemenet ja neste.
- Laita kahteen purkkiin kerroksittain mustikkahilloa ja tuorepuuroa. Peitä kannella tai kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna olla vähintään pari tuntia.
- Annoksen päälle voit laittaa mustikoita tai muita marjoja tai pähkinöitä. Viimeistele ripauksella sitruunan kuorta, antaa ihanan maun! Nauti!