Paistettu riisi kanalla

Paistettu riisi kanalla – loistava arkiruoka

Parasta paistetussa riisissä on sen monipuolisuus. Voit heittää sekaan melkein mitä vain ja lopputulos on silti herkullinen. Proteiiniksi sopii vaikkapa tofu, jos haluat kasvisvaihtoehdon, tai perinteiset jauhelihat tai katkaravut, jos kaipaat jotain lihaisampaa. Kasvikset? Heitä sekaan mitä löytyy – tuoreet kasvikset ovat aina hyviä, mutta älä aliarvioi pakkasessa odottavia vihannessekoituksia. Ne pelastavat päivän, kun tuoreiden kasvisten kauppareissu tuntuu liian vaivalloiselta.

Ja se mausteiden taika! Vähän soijakastiketta, ehkä tilkka seesamiöljyä, ja älä unohda valkosipulia ja inkivääriä, jos niitä löytyy. Nämä pienet lisäykset tuovat ruokaan sen aasialaisen vivahteen, joka vie kielesi mennessään. Minä häytin ohjeessa näiden lisäksi hoisin kastiketta, jonka mausta todella pidän.

Paistettu riisi ei ole vain loistava tapa hyödyntää ylijäämäriisiä; se on myös oiva muistutus siitä, että yksinkertaisista aineksista voi loihtia jotain todella maistuvaa. Joten seuraavan kerran, kun kaapista löytyy riisinjämiä, tiedät mitä tehdä. Laita pannu kuumenemaan ja anna luovuuden viedä!

Tässä lisää riisiruokia joista voisit pitää: 15-minuutin-kana-riisibowl, Paistettua-riisia-voner-stripped-suikaleita, superriisia-uunikasviksilla

Paistettu riisi kanalla
Paistettu riisi kanalla

Paistettu riisi kanalla

Recipe by AvokadojaSitruunaaCourse: Lounaat
Servings

3

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ainekset:

  • 350 g broilerin rintafileitä/suikaleita

  • öljyä

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä tai oliiviöljyä

  • 2 rkl Hoisin-kastiketta

  • chilirouhetta, schirachaa tms. tulista kastiketta oman maun mukaan

  • mustapippuria

  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 100 -150 g siitakesieniä tai herkkusieniä

  • 2 isoa kourallista pinaattia

  • 1-2 munaa, vatkattuna

  • 300 g tai enemmän kypsennettyä, päivän vanhaa riisiä

  • (tuoretta basilikaa tai korianteria)

Valmistus ohjeet:

  • Valmista kastike: Sekoita pienessä kulhossa soijakastike, paahdettu seesamiöljy, hoisin-kastike ja chilirouhe.
  • Paista kana: Kuumenna öljyä suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää kanasuikaleet ja paista, kunnes ne ovat ruskistuneet, n. 5 minuuttia. Sekoita joukkoon 2 ruokalusikallista kastiketta, paista vielä 1-2 minuuttia. Siirrä kana sivuun.
  • Paista kasvikset: Lisää pannulle tarvittaessa lisää öljyä. Lisää sienet ja paista n. 5 minuuttia. Lisää inkivääri, valkosipuli ja pinaatti. Paista 2-3 minuuttia.
  • Yhdistä riisi ja munat: Lisää pannulle kypsennetty riisi ja vatkattu muna. Sekoita ja paista, kunnes riisi saa väriä ja munat hyytyvät.
  • Sekoita kana ja kastike: Lisää pannulle paistetut kanat ja loput kastikkeesta. Sekoita hyvin ja kuumenna.
  • Viimeistele: Lisää lopuksi hienonnettu basilika tai korianteri. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
    Koristele halutessasi hienonnetulla kevätsipulilla, chilirouheella tai maapähkinärouheella.
Paistettu riisi kanalla

One Comment

  1. Paistettuun riisiin tulee välillä suorastaan himo! Yksi helppotekoisista lempiruoistani, kokeilen kyllä tätä reseptiä ?

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*