Kaali-kasvisnyytit

Kaali-kasvisnyytit

Tiedättehän sen tunteen, kun syö jotain, joka vie suoraan lapsuuden keittiöön? Kaalikääryleet ovat monelle juuri sellainen nostalginen ruoka. Tällä kertaa kuitenkin päätin heittää perinteiseen ohjeeseen pienen, modernin kierroksen. Saanko esitellä: Modernin Keittiön Kaali-kasvisnyytit!

Kyseessä on siis tuttu ja turvallinen kaalikääryle, mutta pienellä lisätwistillä. Ohrahelmet ja aurinkokuivatut tomaatit tuovat ruokaan uudenlaista makuprofiilia ja tekstuuria. Ja älkää huoliko, nämä nyytit ovat yhtä käteviä valmistaa kuin heidän perinteiset sisaruksensa.

Nämä kaalinyytit toimivat erinomaisesti sellaisenaan, vaikka puolukkahillon kera, tai miksei myös perunamuusin rinnalla. Ja vinkki: jos teet isomman satsin, ne maistuvat loistavilta myös seuraavana päivänä — jos niitä siis sattuu jäämään.

Olen erittäin kiinnostunut kuulemaan kokemuksianne. Onnistuiko resepti, ja tuliko siitä yhtä suurta hittiä kuin itselläni? Jättäkää kommenttia ja jakakaa ajatuksenne!

Jos kaalinyytit herättivät kiinnostuksesi ja olet yhtä suuri kaalin ystävä kuin minä, tässä on toinen resepti, johon kannattaa tutustua. Käy kurkkaamassa tämän herkullisen kaali-kasvispaistos nyhtökauralla ohje.

Kaali-kasvisnyytit
Kaali-kasvisnyytit

Kasvis-Kaalikääryleet

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

1

hour 

Ainekset:

  • 1 suuri valkokaali

  • 2 dl ohrahelmiä

  • 2-3 suurta porkkanaa, kuorittuna ja raastettuna

  • pieni palsternakka raastettuna, tai voit korvata porkkanalla

  • 1 palanen purjoa, silputtuna (vain valkoinen ja vaaleanvihreä osa)

  • 1 pieni sipuli, hienonnettuna

  • 3 valkosipulinkynttä, murskattuna

  • 1 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

  • 1-2 rkl hunajaa tai siirappia

  • 1/2 purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja mausteliemessä (Royal)
    nämä tuo paljon makua seokseen

  • Öljyä paistamiseen ja kääryleiden päälle

  • n. 3 dl kasvislientä

Valmistus ohjeet:

  • Valmistele Kaalilehdet: Kiehauta vettä suuressa kattilassa ja lisää suolaa. Poista kaalista uloimmat lehdet ja blansoi niitä suolatussa vedessä noin 2-3 minuuttia. Lehdet ovat valmiit, kun ne ovat pehmeitä mutta eivät hajoavia. Nosta sivuun.
  • Keitä Ohrahelmiä: Noudata pakkauksen ohjeita. Valuta ja jätä odottamaan.
  • Valmista Täyte: Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kun se on pehmennyt, lisää valkosipuli, ja hetken päästä myös raastetut porkkanat, palsternakka ja purjosilppu. Paista viitisen minuuttia ja mausta.
  • Kokoa Ainekset: Yhdistä pannulla paistettu kasvisseos, ohrahelmet, hienonnettu persilja ja aurinkokuivatut tomaatit. Tarkista vielä maku. Suolaa kannattaa olla sillä muutoin nyytit ei maistu miltään.
  • Kokoa Nyytit: Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia tarvittaessa. Levitä kaalilehdet yksitellen voideltuun vuokaan. Lusikoi täytettä keskelle ja kääri lehdet nyytiksi. Jatka näin, kunnes kaikki nyytit ovat tiviisti vuoassa.
  • Kypsennä: Kaada osa kasvisliemestä vuoan pohjalle (ei nyyytien päälle). Paista aluksi 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpö 175-200 asteeseen. Paista vielä 40–55 minuuttia.  Halutessasi voit lorauttaa öljyä tai voita kääryleiden päälle. Lisää loppu liemi puolessa välissä. Halutessasi voit lopuksi nostaa lämpötilaa, jotta nyytit saavat kauniin värin. Ne ovat valmiita, kun kaali on pehmeää, maku tiivistynyt ja ne ovat saaneet kauniin ruskettuneen värin. Nauti puolukkasurvoksen kanssa!
Kaali-kasvisnyytit
Kaali-kasvisnyytit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*