NÀmÀ kananamuna-feta leipÀkupposet ovat viime viikonlopun kokkailuja. Piti keksiÀ taas jotain uutta ja kivaa iltapalaa. Kanamunat ovat helppo valinta, kaapista löytyi myös vihanneksia, fetaa ja kuivahtaneita sÀmpylöitÀ.
NÀistÀ tuli itseasiassa tosi hyviÀ. Nuo leipÀmuruset joihin suihkautin oliiviöljyÀ ja ripauksen parmesaaniraastetta, maistuivat niin hyvÀlle ihan sellaisenaan, olivat ihanan rapsakoita :)
Katsoppas nÀitÀkin ihania leivistÀ tehtyjÀ pikkusuolaisia:
https://avokadoajasitruunaa.fi/nachopelti-ruisleivasta/
https://avokadoajasitruunaa.fi/grillatut-kreikkalaiset-leivat/
https://avokadoajasitruunaa.fi/munaleipakupit/
Kananmuna-feta leipÀkupposet
Course: Pikkusuolaiset15
minutes16
minutesAinekset:
3-4 kananmunaa riippuen munien koosta
1/2 pkt kevytfetaa (Apetit 8%)
pikkutomaatteja
1/2 punainen paprika
1 punainen chili
(ruohosipulia)
suolaa ja mustapippuria
2-3 kpl tÀysjyvÀsÀmpylöitÀ
Parmesaania
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Koverra puolikkaisiin sÀmpylöihin kolot. Asettele sÀmpylÀt leivinpaperille ja ripottele ympÀrille sÀmpylÀnmurut jotka juuri koversit. Suihkauta oliiviöljyÀ murujen pÀÀlle ja raasta ripaus parmesaania.
- Vatkaa munat sekaisin ja lisÀÀ mausteet, pieniksi kuutioiksi pienitty paprika ja chili sekÀ puolitetut pikkutomaatit joukkoon. LisÀÀ viimeiseksi joukkoon murennettu feta.
- Kaada munaseos sÀmpylÀn koloihin ja laita paistumaan uuniin n. 20 min ajaksi, kunnes munaseos on kovettunut ja leivistÀ on tullut sopivan rapsakkaat.
- Voit ripotella sÀmpylÀnmurut leipien pÀÀlle tai syödÀ ne ihan sellaisenaan.
