Kevyempi sitruunakakku proteiinijauheella

Kevyempi sitruunakakku proteiinijauheella

Olen aina pitänyt sitruunakakusta sen raikkaan maun ja mehevän rakenteensa ansiosta. Mutta kuten moni meistä, yritän myös miettiä terveellisempiä vaihtoehtoja jälkiruokiin ja herkkuihin. Siksi päätin kokeilla uutta versiota perinteisestä sitruunakakusta, johon lisätään hieman proteiinijauhetta ja käytetään vähemmän sokeria ja öljyä. Sokerina käytin kookossokeria.

Kookossokerin ja Öljyn Taika

Kookossokeri on loistava vaihtoehto valkoiselle sokerille, koska se on vähemmän prosessoitu ja sisältää hieman kuituja ja mineraaleja. Se antaa kakulle hieman karamellimaisen maun, mikä sopii erinomaisesti yhteen sitruunan kanssa. Öljyksi voit käyttää kookosöljyä, jos haluat lisätä eksoottisen vivahteen, tai oliiviöljyä jos et kookosöljyn mausta pidä.

Proteiinijauheen Voima

Perinteisen sitruunakakun sijaan tässä reseptissä käytetään proteiinijauhetta. Se ei ainoastaan lisää kakkuun proteiinia, mutta myös parantaa sen rakennetta. Voit käyttää heraproteiinia tai riisiproteiinia riippuen siitä kumpaa sitten olet tottunut käyttämään.

Kuorrutus

Käytin kuitenkin tomusokeria kuorrutteessa, joka tietenkin sisältää valkoista sokeria ja kaloreita. Mutta annostelin sitä niin vähän, että ajattelin sen olevan ihan ok. Kuitenkin, jos olet kaloreita tai sokeria välttelevällä linjalla, voit jättää hyvin kuorrutteen laittamatta tai korvata sen sekoittamalla jogurtin sekaan hunajaa ja sitruunankuorta. Tosin se jää juoksevaksi eikä kovetu kuten tomusokeri.

Täältä otin inspiraation sitruunakakkuuni. foodtalkdaily.com

Kevyempi sitruunakakku proteiinijauheella
Kevyempi sitruunakakku proteiinijauheella

Sitruunakakku

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Makean nälkäänDifficulty: Helppo
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes

Ainekset:

  • 1,5 dl kookossokeria tai muuta sokerin korviketta

  • 0,5 dl kookosöljyä (tai oliiviöljyä)

  • 2 kananmunaa tai kananmunankorviketta

  • 1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia

  • 1-2 sitruunan raastettu kuori

  • 0,5 dl sitruunamehua

  • 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja

  • 1 dl *maustamatonta proteiinijauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • ripaus suolaa

  • Kuorrutus
  • 0,5 dl tomusokeria

  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistus ohjeet:

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leipä- tai kakkuvuoka.
  • Sekoita kookossokeri, öljy, kananmunat, jogurtti, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu keskenään.
  • Toisessa kulhossa sekoita keskenään täysjyvävehnäjauhot, proteiinijauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
  • Yhdistä kuivat ainekset märkiin aineksiin ja sekoita kunnes taikina on tasaista.
  • Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa).
  • Valmista kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
Kevyempi Sitruunakakku Proteiinijauheella
Kevyempi sitruunakakku proteiinijauheella

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*