Kevyttä ja hyvää jääjogurttia

Kevyttä ja hyvaa jaajugurttia

Kevyttä, hyvää, raikasta ja makeaa, sitä on frozen yogurt eli jäädytetty jugurtti. Jääjugurtin valmistaminen on todella helppoa.

Olen valmistanut jääjugurttia vähärasvaisella että rasvaisemmalla kreikkalaisella jugurtilla. Rasvaisemmasta jugurtista tulee kermaisempaa. Olen myös tehnyt frozen jugurttia jäätelökoneella sekä ilman. Jos jäätelökonetta ei ole, ei siis ongelmaa, lopputulos lähes sama tekeekö sitten jäätelökoneella vai ilman.

Mansikka jääjogurttia
Mansikkaa
Kevyttä ja hyvää jääjugurttia
Mangoa

Miten tehdä jääjugurttia (4 annosta)

Tarvitset:

  • 3 dl kreikkalaista jugurttia
  • 500 g marjoja tai hedelmiä jäisinä
  • 1 tl vanilijauutetta (tai vanilijasokeria)
  • 2 rkl hunajaa tai steviaa
  • (1 rkl sitruunamehua)
  1. Jos käytät tuoreita marjoja tai hedelmiä, pieni ne ja laita pakastimeen kunnes ovat kunnolla jäätyneet.
  2. Sekoita keskenään kaikki yogurtin ainekset esim. sauvasekottimella. Maistele seosta ja lisää tarvittaessa makeutta.
  3. Kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä n. 30 min.Voit tarjoilla jääjugurtin heti pehmeämpänä tai voit siirtää sen kannellisessa asiassa pakastimeen 1-3 h ajaksi.
  4. Jos valmistat jääjugurtin ilman jäätelökonetta, ohita vaihe 3 ja laita seos pakkaseen parin tunnin ajaksi. Voit sekoittaa massaa 2 – 3 kertaa jäädyttämisen aikana, jotta rakenne kuohkeutuu. Voit myös nauttia jugurtin ilman pakastamista.
  5. Nauti jugurtti sellaisenaan tai laita jugurtin päälle tuoreita marjoja, pähkinöitä tai rouhittua raakasuklaata.
mustikka jaaajugurttia
Mustikkaa

Sharing is caring!

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy