Kukkakaalinachot paistetaan rapeaksi, pÀÀlle lisÀtÀÀn mustapapuja, kirsikkatomaatteja, punasipulia, juustoa, jalopenoja ja tuoretta korianteria. Herkullinen ruoka, jonka voit tarjoilla alkupalana, vÀlipalana, lisukkeena tai pÀÀruokana.
Postaus saattaa sisÀltÀÀ mainoslinkkejÀ, mainoslinkit merkitty *-merkillÀ.
Kukkakaalinachot
Course: Salaatit ja lisÀkkeet4
servings15
minutes15
minutesAinekset:
n. 400 g kukkakaalia
3 rkl öljyÀ
1Â rkl *ravintohiivahiutaleita
valkosipulijauhetta
(ripaus cayennepippuria)
1 kasvisliemikuutio + 2-3 rkl vettÀ
- LisÀksi
1/3 tlk *mustapapuja
100 g kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
juustoraastetta
(1 tuore jalopeno)
- Lopuksi
tuoretta korianteria
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi ja laita kulhoon. Mausta öljyllÀ, ravintohiivahiutaleella, tulisella mausteella ja valkosipulijauheella. LisÀÀ joukkoon myös kasvisliemikuutio, joka on sekoitettu tilkkaan kiehuvaa vettÀ. Sekoita hyvin sekaisin.
- LevitÀ kukkakaalit uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunissa rapeaksi ja kullanruskeaksi reunoilta n.10 minuuttia. JÀtÀ napakaksi.
- Ota kukkakaalit uunista ja ripottele pÀÀlle pavut, puolitetut tomaatit, punasipuli silppu, japalenoviipaleet ja juustoraaste. Laita takaisin uuniin n. 5 min ajaksi, kunnes juusto sulaa. Ota uunista ja ripottele pÀÀlle korianteria. Nauti!