Monitoimikone

5 syytä miksi jokaisen kotikokin kannattaa hankkia monitoimikone?

Kotikokkaus voi olla todella hauskaa ja palkitsevaa – ainakin siihen asti, kunnes alat pilkkomaan sipulia käsin ja huomaat itkettäväsi enemmän kuin itse sipuli. Ja kun sekin on vihdoin ohi, edessä on vielä raastamisen kamala ja aikaa vievä puuha. Tai kun yrität vatkata taikinaa käsin ja kätesi väsyy puolessa välissä. Jos tunnistat nämä tilanteet, on aika harkita monitoimikoneen hankkimista.

5 syytä miksi jokaisen kotikokin kannattaa hankkia monitoimikone?

Se säästää aikaa ja vaivaa

Kun sinulla on monitoimikone, voit unohtaa sen, että joudut raastamaan ja pilkkomaan kasviksia käsin tai vatkaamaan taikinaa puoli tuntia. Monitoimikone hoitaa nämä tehtävät nopeasti ja tehokkaasti, joten voit säästää aikaa ja käyttää sen siihen, mikä on todella tärkeää – herkullisen ruuan tekemiseen.

Se tekee monia eri asioita

Nimestäkin voi päätellä, että monitoimikone on monipuolinen laite. Sen avulla voit tehdä kaikenlaista keittiössä – pilkkoa, murskata, sekoittaa, vatkata, jauhaa ja niin edelleen. Se on kuin keittiön oma sveitsiläinen linkkuveitsi, joka auttaa sinua tekemään kaikenlaisia ruokia.

Se säästää tilaa

Monitoimikoneessa on yleensä monta eri toimintoa, joten sinun ei tarvitse ostaa erillistä laitetta jokaiselle tehtävälle. Se säästää tilaa keittiössä, ja voit pitää kaikki tarvittavat laitteet käden ulottuvilla yhdessä monitoimikoneessa.

Se auttaa sinua kokeilemaan uusia reseptejä

Kun sinulla on monitoimikone, voit rohkeasti kokeilla uusia reseptejä, joissa tarvitaan erilaisia toimintoja, joita et muuten pystyisi tekemään. Esimerkiksi jäätelön tekeminen, jauhaminen tai kasvisten silppuaminen on helppoa monitoimikoneen avulla.

Se on hauskaa!

Monitoimikoneen käyttäminen voi olla hauskaa, varsinkin jos olet seikkailunhaluinen kotikokki. Kokeile erilaisia toimintoja ja katso, mitä kaikkea monitoimikoneesi pystyy tekemään. Se voi olla jopa hieman terapeuttista, kun voit antaa laitteen hoitaa työn puolestasi ja voit keskittyä muihin ruuanlaittoon liittyviin tehtäviin.

5 syytä miksi jokaisen kotikokin kannattaa hankkia monitoimikone?

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Millainen on hyvä monitoimikone?

Hyvä monitoimikone on erinomainen investointi, sillä se on käytössäsi lähes päivittäin. Siksi kannattaa valita kestävä ja helposti puhdistettava malli, joka pystyy käsittelemään monenlaisia tehtäviä tehokkaasti. Ennen hankintaa on hyvä miettiä, mihin käyttötarkoitukseen monitoimikonetta tarvitsee eniten. Perustoimien, kuten raastamisen, pilkkomisen, vatkaamisen ja pienten taikinoiden alustamisen, hoitaa helposti monitoimikoneella. Isompien leipä- ja pullataikinoiden alustukseen sopii paremmin yleiskone, mutta monitoimikone pärjää hyvin pienempien taikinoiden kanssa. Laite helpottaa myös kotileipureiden arkea, sillä onnistuu vaivattomasti pannukakkutaikinan, kakkutaikinan, pizzataikinan tai murotaikinan valmistus.

Monitoimikoneita on paljon erilaisia, joten on hyvä vertailla eri malleja ja niiden ominaisuuksia. Monitoimikoneen mukana voi tulla raastin- ja leikkuuosien lisäksi muita teriä, tehosekoitin, taikinakoukku, vatkainosa tai sitruspuserrin. Laitteen ulkonäkökin voi vaikuttaa ostopäätökseen.

Mitä tänään kokataan?

Kun kodin sydän on saanut uuden perheenjäsenen ja se on viety paraatipaikalleen keittiöön odottamaan toimintaa, jää enää valinnan vaikeus siitä, mitä kokataan ensimmäisenä. Vaihtoehtojahan on runsaasti ja nyt voitkin kokeilla jotain uutta. Olen koonnut tähän linkkiin muutamia reseptejä, joiden valmistuksessa olen käyttänyt *KitchenAid monitoimikonetta. Maukkaita reseptejä monitoimikoneella. Raikkaita raastesalaatteja, joissa monitoimikone on apulaisena.

5 syytä miksi jokaisen kotikokin kannattaa hankkia monitoimikone?
KitchenAid 3.1 l

Oma monitoimikone suosikkini

Oma monitoimikone suosikkini on *KitchenAidin 3,1 l. Tämä monitoimikone on todellinen pelastus jokaiselle keittiöintoilijalle! Sen avulla voit helposti ja nopeasti pilkkoa, raastaa, kuutioida, vaivata, sekoittaa, soseuttaa ja viipaloida kaikki tarvitsemasi raaka-aineet. Voit kätevästi käsitellä tuoreet vihannekset, yrtit, juustot, taikinat, kastikkeet, salsat ja paljon muuta.

Yksi suuri etu tälle laitteelle on sen käytännöllisyys. Kaikki lisävarusteet, kuten kansi, kulho, terät, levyt ja lisäosat, ovat astianpesukoneen kestäviä, joten tiskaaminen käy käden käänteessä. Lisäksi kaikki varusteet mahtuvat kätevästi laitteen mukana tulleeseen säilytyskehikkoon, joka helpottaa säilytystä ja pitää pöytätason siistinä.

Viipaleiden paksuuden pystyy helposti säätämään eri raaka-aineisiin sopivaksi, halusitpa sitten ohuita kurkkuviipaleita tai paksumpia perunaviipaleita. Kätevä kuutiointisarjarjalla saat tasalaatuisia ja samankokoisia kuutioita, joiden avulla voit loihtia upeita ruokalajeja kuin ammattilainen. Lisäksi, jos raaka-aineita jää yli, voit säilyttää ne helposti kylmää kestävässä säilytyskannessa.

Miksi sitten rakastan tätä laitetta niin paljon? Sen monipuolisuus on vain yksi syy, mutta se on myös todella helppo käyttää ja pitää puhtaana. Kaikki varusteet ovat kätevästi yhdessä paikassa, ja ne on helppo ottaa käyttöön tarpeen mukaan. Lisäksi sen avulla voin loihtia helposti ja nopeasti minkä tahansa ruokalajin. Se on todella monipuolinen keittiöapuri, joka tekee ruoanlaitosta hauskaa ja helppoa!

En voi olla mainitsematta myöskään tämän monitoimikoneen kaunista ulkonäköä, joka sopii täydellisesti keittiöömme. Sen tyylikäs ja moderni muotoilu on todella miellyttävä silmälle, ja se tuo iloa ruoanlaittohetkiin. Olemme olleet todella tyytyväisiä, että valitsimme juuri tämän *KitchenAidin 3,1 l. monitoimikoneen keittiöömme.

Mihin mm. käytän monitoimikonetta:

  • sekoitan jauhelihamasssa ainekset
  • teen pizzatakinan
  • teen murotaikinan
  • raastan vihannekset salaatteihin, pihveihin yms.
  • kuutioin ja viipaloin laatikoihin/säilykkeissin juurekset
  • valmistan dippikastikkeet ja salsat
  • raastan juustoa
  • murskaan pähkinät
  • teen pastataikinan

Mikäli et halua noin isoa mallia, ja kokkailet pienempia annoksia, kannattaa keittiöön hankkia pienempi malli. Nämä keittiön pienemmät apulaiset ovat ominaisuuksiltaan muutoin täysin samanlaiset, mutta kulhot ovat kooltaan *1,7 litraa tai *2,1 litraa, eikä malleissa ole ulkoisesti säädettävää viipalointiterää. Ne sopivat erinomaisesti keskikokoisten 2–6 henkilön talouksien arkikäyttöön. Noista malleista löydät myös vatkain osan, jota 3,1 l mallissa ei ole.

5 syytä miksi jokaisen kotikokin kannattaa hankkia monitoimikone?

5 syytä miksi jokaisen kotikokin kannattaa hankkia monitoimikone?

5 syytä miksi jokaisen kotikokin kannattaa hankkia monitoimikone?

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*