Monitoimikone

Miksi kannattaa hankkia monitoimikone? ja miten monitoimikone helpottaa ruuanlaittoa

Kiireisen arjen keskellä ruuanlaiton pitää sujua mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Lautasmallin mukainen ateria onnistuu helposti, kun voit pilkkoa, raastaa, viipaloida, kuutioida ja soseuttaa kaikki ateriaasi tarvitsemasi vihannekset nopeasti monitoimikoneella. Voit pyöräyttää pienet taikinat ja valmistaa dipit ja salsat. Monitoimikoneen ehdottomia valttikortteja ovatkin valmistelujen nopeuttaminen ja sen helpottaminen ruuanlaitossa alusta loppuun.

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

LUE TÄÄLTÄ: Raikkaita raastesalaatteja, joissa monitoimikone on apulaisena.

Vallankumous keittiössä – monitoimikoneesta apua arkeen ja juhlaan

Aluksi olin itsekin vähän skeptinen monitoimikoneen hankinnan suhteen. Hankinko taas uuden turhan laitteen, joka jää kaapin perälle pölyttymään? Päätin kuitenkin kokeilla monitoimikonetta käytännössä ja hankin itselleni sellaisen. Päätöstäni en ole joutunut katumaan. Pyöräytän pizzataikinan ja pilkon vihannekset laatikkoruokiin käden käänteessä. Saan tehtyä dipit, salaatit, jauhistaikinat ja soseutettua keitot helposti ja nopeasti koneen avulla. Monitoimikonetta on helppo käyttää mitä enemmän sen eri toimintoihin tutustuu. Enää en osaisi ollenkaan olla ilman monitoimikonetta. 

Silloin, kun vihannesten jokapäiväinen pilkkominen ei kuulu suosikkipuuhiesi joukkoon, löydät monitoimikoneesta ehdottoman loistavan apukokin keittiöösi. Kaikenkaikkiaan kone soveltuu erinomaisesti aktiiviselle säilöjälle ja tuoreista raaka-aineista paljon ruokaa valmistavalle. Kerron yhden esimerkin. rakastan kasvispihvejä, mutta ennen en niitä usein jaksanut tehdä. Raastaminen on aika tylsää ja aikaa vievää puuhaa. Monitoimikoneella voit ensin raastaa kaikki ainekset ja sen jälkeen sekoittaa ne samassa astiassa. Näppärää eikö vaan. Monitoimikoneesta on hyötyä myös silloin, kun valmistat illallista kotonasi isommalle porukalle, etkä halua viettää koko iltaa yksin keittiössä huhkimassa muiden nautiskellessa ruokapöydän ääressä. 

Miksi kannattaa hankkia monitoimikone?
KitchenAid 3.1 l

Kotileivonnan uusi aikakausi

Monitoimikone ei jätä myöskään kotileipureita pulaan, vaan laitteen avulla taikinat, valmistuu käden käänteessä. Teetpä sitten pannukakkuja, kakkutaikinaa, pizzaa tai murotaikinaa. Suolaiset ja makeat taikinat onnistuvat. Voit valmistaa pastataikinaa monitoimiterän avulla ja koneella onnistuu jopa pieni hiivataikinan teko. Kuten jo aiemmin mainitsin kannattaa kokeilla ja lukea tarkkaan mitä kullakin monitoimikoneella voi valmistaa, tulet yllättymään.

Mihin nämä kaikki apparaatit laitetaan?

Keittiö on useasti täynnä, jos minkälaista vatkainta ja vitkutinta, enkä ole koskaan kuullut kenenkään valittavan siitä, että suuressakaan keittiössä olisi liikaa laskutilaa. Olet varmastikin miettinyt, että miksi kaikki kaappisi ovat täynnä koneita ja laitteita, joita käytät ehkä kerran vuodessa suuremman juhla-aterian valmistukseen. Useimmat kaapistasi löytyvät laitteet ovat todennäköisesti myös käsikäyttöisiä. Monitoimikone korvaa nämä kaapeissasi pölyyntyvät pienkoneet ja pienen kokonsa ansiosta se ei vie kaikkea keittiösi muutoinkin vähissä olevaa laskutilaa. 

Miksi kannattaa hankkia monitoimikone?
KitchenAid 1.19 l

Jokaisen keittiöhengettären “must try”

Oma suosikkini on *KitchenAidin tehokas ja näppärä monitoimikone. Tämä keittiöiden ajaton klassikko ei tarvitse itselleen suurta tilaa. Tässä mallissa parasta on se, että kaikki sen osat ovat helposti puhdistettavia sekä konepesunkestäviä, ja ne voi säilyttää näppärästi kulhon sisällä, joten laite ei vie ylimääräistä säilytystilaa. Pidän kovasti myös Kitchenidin koneiden ulkonäöstä, sopii hyvin meidän keittiöön.

Tämä *KitchenAid 3,1 l monitoimikone on ominaisuuksiltaan tehokas ja todella nopea, joten se sopii kiireisimmällekin kotikokille ja tekee kuitenkin ammattilaisen jälkeä. Tällä laitteella onnistut myös tekemään erilaisia kastikkeita ja taikinoita. 3,1-litran kulhossa on tilaa isommallekin ruoka-annokselle, ja kätevän kannen avulla valmiiksi pilkotun ruuan voi säilöä jääkaappiin odottamaan. Mallissa on lisäksi ulkoinen, säädettävä viipalointiterä, joka helpottaa esimerkiksi salsan tekoa, kun voit säätää terän kokoa sopivaksi niin koville kuin pehmeillekin vihanneksille terälevyä vaihtamatta.

Mikäli et halua noin isoa mallia, ja kokkailet pienempia annoksia, kannattaa keittiöön hankkia pienempi malli. Nämä keittiön pienemmät apulaiset ovat ominaisuuksiltaan muutoin täysin samanlaiset, mutta kulhot ovat kooltaan *1,7 litraa tai *2,1 litraa, eikä malleissa ole ulkoisesti säädettävää viipalointiterää. Ne sopivat erinomaisesti keskikokoisten 2–6 henkilön talouksien arkikäyttöön. Noista malleista löydät myös vatkain osan, jota 3,1 l mallissa ei ole.

*Johdoton KitchenAiD minimonitoimikone on myös aivan loistava, pienempiä määriä valmistettaessa. . Koneella voit pilkkoa, sekoittaa, soseuttaa ja vatkata. Käytän tätä mm. sipulin ja pähkinöiden pilkkomiseen. Sillä onnistuu peston, majoneesin, salsan ja hummuksen valmistaminen loistavasti. Kannessa olevan kätevän valutusaukon kautta nestemäiset aineet, kuten sitruunamehun ja oliiviöljyn, voi lisätä seokseen laitetta pysäyttämättä. Kerman vatkaaminen ja suklaamoussen valmstaminenkin onnistuu tällä laitteella helposti. Minimonitoimikonetta on uskomattoman helppo käyttää. Se on myös helppo puhdistaa, koska kulho, veitsi ja raastin voidaan pestä astianpesukoneessa. Tämän mallin käyttöönotto ei vaadi montaa sekunttia. Se on pieni myös kooltaan, joten mahtuu helposti kaappiin piiloonkin. Johdottomuus on kätevää ja vapauttavaa ja ehdoton tämän 1,19 l koneen valtti. Sama koko on saatavana johdollisena. Huippulaite tämäkin, tiedän sillä minulla on myös tämä koko :)

Mitä tänään kokataan?

Kun kodin sydän on saanut uuden perheenjäsenen ja se on viety paraatipaikalleen keittiöön odottamaan toimintaa, jää enää valinnan vaikeus siitä, mitä kokataan ensimmäisenä. Vaihtoehtojahan on runsaasti ja nyt voitkin kokeilla jotain uutta. Jaan blogissani erilaisia reseptejä, joissa hyödynnetään kaikkia monitoimikoneen parhaita ominaisuuksia. Ne kannattaa kurkata läpi ja voit saada niistä ajatuksia ja kaivat omat monitoimikoneesi esille tai sitten ehkä ostat sellaisen. Suosittelen lämmöllä, hyvä monipuolinen ja tehokas monitoimikone helpottaa ruuanlaittoa!

Olen koonnut tähän linkkiin muutamia reseptejä, joiden valmistuksessa olen käyttänyt KitchenAid monitoimikonetta. Ohjeet tulossa pian!

Miksi kannattaa hankkia monitoimikone? 
Miksi Kannattaa Hankkia Monitoimikone

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*