Kesällä on ihanaa kokata ulkona, miksei siis näitä naanleipiäkin. Ne onnistuvat yhtä hyvin grillissä kuin uunissakin. Taikinan valmistus on helppoa ja niiden grillaaminenkin on todella nopeaa. Lämmin leipä sopii mainiosti dipattavaksi ja grilliruoan kaveriksi.


Ohje on mukaeltu Katukeittiö kirjan ohjeesta. Tein pieniä muutoksia ohjeeseen.
Naanleipä grillissä
Course: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo9
kpl10
minutes4
minutes2
hoursAinekset:
2 dl kädenlämpöistä vettä
7 g kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
+ 1 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai 6 dl vehnäjauhoja)4 rkl kreikkalaista jogurttia 6%
1 rkl hunajaa
suolaa
(tuoretta korianteria tai muita yrttejä silputtuna)
2 rkl voita voiteluun
Valmistus ohjeet:
- Laita pieneen kuppiin kädenlämpöinen vesi ja kaada päälle kuivahiiva. Anna näiden seistä 10 minuuttia, älä sekoita. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin 1,5 tuntia.
- Jaa taikina 9 osaan ja pyörittele palloiksi. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
- Kaulitse taikinapalat lituskoiksi ja voitele sulalla voilla. Laita esikuumennettuun grilliin pizzakiven tai ritilöiden päälle. Paista n. 2 minuuttia molemmin puolin.
- Nosta valmiit leivät pyyhkeen alle, että ne pysyvät pehmeinä. Parhaimmillaan naanleivät ovat tuoreina ja lämpiminä.