Naanleipä grillissä

Naanleipä grillissä

Kesällä on ihanaa kokata ulkona, miksei siis näitä naanleipiäkin. Ne onnistuvat yhtä hyvin grillissä kuin uunissakin. Taikinan valmistus on helppoa ja niiden grillaaminenkin on todella nopeaa. Lämmin leipä sopii mainiosti dipattavaksi ja grilliruoan kaveriksi.

Naanleipä grillissä
Naanleipä grillissä

Ohje on mukaeltu Katukeittiö kirjan ohjeesta. Tein pieniä muutoksia ohjeeseen.

Naanleipä grillissä

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo
Servings

9

kpl
Prep time

10

minutes
Baking time

4

minutes
Total time

2

hours 

Ainekset:

  • 2 dl kädenlämpöistä vettä

  • 7 g kuivahiivaa


  • 5 dl vehnäjauhoja
    + 1 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai 6 dl vehnäjauhoja)

  • 4 rkl kreikkalaista jogurttia 6%

  • 1 rkl hunajaa

  • suolaa

  • (tuoretta korianteria tai muita yrttejä silputtuna)

  • 2 rkl voita voiteluun

Valmistus ohjeet:

  • Laita pieneen kuppiin kädenlämpöinen vesi ja kaada päälle kuivahiiva. Anna näiden seistä 10 minuuttia, älä sekoita. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin 1,5 tuntia.
  • Jaa taikina 9 osaan ja pyörittele palloiksi. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
  • Kaulitse taikinapalat lituskoiksi ja voitele sulalla voilla. Laita esikuumennettuun grilliin pizzakiven tai ritilöiden päälle. Paista n. 2 minuuttia molemmin puolin.
  • Nosta valmiit leivät pyyhkeen alle, että ne pysyvät pehmeinä. Parhaimmillaan naanleivät ovat tuoreina ja lämpiminä.
Naanleipä grillissä

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*