Mun viimeaikojen kehittelyjen aiheena on ollut proteiinijauhe. TÀtÀ proteiinileipÀsten ohjetta olen kehitellyt jo jonkun aikaa. Voi veljet, mÀ olen todella tyytyvÀinen tÀmÀn leivÀn makuun. LeivÀssÀ maistuu ihanasti siemenet, porkkana ja kookos. Mies sanoo, ettÀ nÀmÀ maistuu vÀhÀn skonsseilta.
Proteiinia leipÀÀn on lisÀtty proteiinijauheella, kanamunilla, ja maitorahkalla. LeipÀÀ on kevennetty porkkanaraasteella. Ohjeesta saa 16 kpl leipÀsiÀ. Seoksen koostumus on löysÀhkö. Seos nostellaan lusikalla pellille ja kannattaa varoa ettei seosta turhaa kÀsittele. LeipÀset paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia. Kun leivÀt ottaa uunista niin ne tuntuvat sisÀltÀ kosteilta, mutta kun leipÀsten antaa olla pellilla niin niistÀ kyllÀ kosteus haihtuu. LeipÀset eivÀt kohoa, joten tÀtÀ ohjetta en suosittele tehtÀvÀksi leipÀvuuassa.


Lue tÀÀltÀ lisÀÀ ja nappaa ideat proteiiniherkkuihin:
10-ideaa-miten-kayttaa-proteiinijauhetta/
Parhaat proteiinileipÀset
Course: Suolainen leivonta8
servings15
minutes30
minutesAinekset:
5 dl porkkanaraastetta
2 dl (60g) maustamatonta proteiinijauhetta
2 dl kaurajauhoja
3-3,5 dl kaurahiutaleita (glut)
1 rkl psylliumia
1 dl pellavasiemenrouhetta
1 dl kurpitsansiemeniÀ
1,5 tl suolaa (Maldon tai Koscher)
1 prk maitorahkaa
2 kananmunaa
2-3 rkl kookosöljyÀ sulatettuna
1 dl maitoa / kaura- tai mantelimaitoa
1 tl leivinjauhetta
2-3 tl hunajaa
Valmistus ohjeet:
- Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita raaste kuivien aineiden kanssa kulhossa.
- Sekoita toisessa kulhossa mÀrÀt aineet ja yhdistÀ ne kuivien aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta ÀlÀ vaivaa liikaa.
- Ota kulhosta lusikalla nokareita/kekoja pellille leivinpaperin pÀÀlle. ĂlĂ€ tee liian korkeita kekoja, vĂ€ltĂ€ turhaa painelua ja kĂ€sittele taikinaa kevyin ottein.
- Paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. JÀÀhdytÀ leipÀset kunnolla pellin pÀÀllÀ.
- Kun leipÀset ottaa uunista ne nÀyttÀvÀt kosteilta, mutta kuivahtavat jonkin ajan kuluttua.
Maista seuraavana pÀivÀnÀ myös paahdettuna.
