20200509 183433

Parhaat proteiinileipäset

 

Mun viimeaikojen kehittelyjen aiheena on ollut proteiinijauhe. Tätä proteiinileipästen ohjetta olen kehitellyt jo jonkun aikaa. Voi veljet, mä olen todella tyytyväinen tämän leivän makuun. Leivässä maistuu ihanasti siemenet, porkkana ja kookos. Mies sanoo, että nämä maistuu vähän skonsseilta.

Proteiinia leipään on lisätty proteiinijauheella, kanamunilla, ja maitorahkalla. Leipää on kevennetty porkkanaraasteella. Ohjeesta saa 16 kpl leipäsiä. Seoksen koostumus on löysähkö. Seos nostellaan lusikalla pellille ja kannattaa varoa ettei seosta turhaa käsittele. Leipäset paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia. Kun leivät ottaa uunista niin ne tuntuvat sisältä kosteilta, mutta kun leipästen antaa olla pellilla niin niistä kyllä kosteus haihtuu. Leipäset eivät kohoa, joten tätä ohjetta en suosittele tehtäväksi leipävuuassa.

Parhaat proteiinileipäset

Ohjeessa on käytetty Whey-80 maustamaton heraproteiinia, jota käytän aina kun teen proteiinista leipää, smoothieta tai herkkuja. Star Nutritionin Whey-80 on korkealaatuinen proteiini, joka sopii niin palautumiseen kuin välipalaksi. Proteiinijauheissa on eroja ja ne käyttäytyvät vähän erilailla.

Parhaat proteiinileipäset

Parhaat proteiinileipäset

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Suolainen leivontaDifficulty: Helppo
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Baking time

30

minutes

Ainekset:

  • 5 dl porkkanaraastetta

  • 2 dl (60g) Whey-80 Maustamaton Proteiinijauhe*

  • 2 dl kaurajauhoja

  • 3-3,5 dl kaurahiutaleita (glut)

  • 1 rkl psylliumia

  • 1 dl pellavasiemenrouhetta

  • 1 dl kurpitsansiemeniä

  • 1,5 tl suolaa (Maldon tai Koscher)

  • 1 prk maitorahkaa

  • 2 kananmunaa

  • 2-3 rkl kookosöljyä sulatettuna

  • 1 dl maitoa / kaura- tai mantelimaitoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2-3 tl hunajaa

Valmistus ohjeet:

  • Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita raaste kuivien aineiden kanssa kulhossa.
  • Sekoita toisessa kulhossa märät aineet ja yhdistä ne kuivien aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa.
  • Ota kulhosta lusikalla nokareita/kekoja pellille leivinpaperin päälle. Älä tee liian korkeita kekoja, vältä turhaa painelua ja käsittele taikinaa kevyin ottein.
  • Paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Jäähdytä leipäset kunnolla pellin päällä.
  • Kun leipäset ottaa uunista ne näyttävät kosteilta, mutta kuivahtavat jonkin ajan kuluttua.
    Maista seuraavana päivänä myös paahdettuna.

Parhaat proteiinileipäset

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*