Parhaat proteiinileipäset

20200509 183433

Mun viimeaikojen kehittelyjen aiheena on ollut proteiinijauhe. Tätä proteiinileipäseten ohjetta olen kehitellyt jo jonkun aikaa. Voi veljet, mä olen todella tyytyväinen tämän leivän makuun. Leivässä maistuu ihanasti siemenet, porkkana ja kookos. Mies sanoo, että näistä tulee mieleen vähän skonssit.

Proteiinia leipään on lisätty proteiinijauheella, kanamunilla, ja maitorahkalla. Leipää on kevennetty porkkanaraasteella. Ohjeesta saa 16 kpl leipäsiä. Seoksen koostumus on löysähkö. Seos nostellaan lusikalla pellille ja kannattaa varoa ettei seosta turhaa käsittele. Leipäset paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia. Kun leivät ottaa uunista niin ne tuntuvat sisältä kosteilta, mutta kun leipästen antaa olla pellilla niin niistä kyllä kosteus haihtuu. Leipäset eivät kohoa, joten tätä ohjetta en suosittele tehtäväksi leipävuuassa.

Jos pidit reseptistä niin olen iloinen jos jaat sitä eteenpäin (reseptin alapuolelta löytyy valmiit jakopainikkeet) ja jaat oman leipästen kuvasi instassa käyttäen #avokadoajasitruunaa ja @avokadoajasitruunaa.

Parhaat proteiinileipäset

Ohjeessa on käytetty Fitnesstukun Whey-80 maustamaton heraproteiinia*, jota käytän aina kun teen proteiinista leipää, smoothieta tai herkkuja. Star Nutritionin Whey-80 on korkealaatuinen proteiini, joka sopii niin palautumiseen kuin välipalaksi. Proteiinijauheissa on eroja ja ne käyttäytyvät vähän erilailla. Ohjeessa olen käyttänyt  CoCoVin kookosöljyä*.

Parhaat proteiinileipäset
20200509 183449
Print

Parhaat proteiinileipäset

by:

0,0 rating
  • V
  • VG
  • GF
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:15 mins
  • Cook Time:30 mins
  • Serves:8
  • Freezable:Yes

Nutrition per portion

Ingredients
  • 5 dl porkkanaraastetta
  • 2 dl (60g) Whey-80 Maustamaton Proteiinijauhe*
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 3-3,5 dl kaurahiutaleita (glut)
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl pellavasiemenrouhetta
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1,5 tl suolaa (Maldon tai Koscher)
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2-3 rkl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl maitoa / kaura- tai mantelimaitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2-3 tl hunajaa
Method
  • Raasta porkkanat raasteeksi. Sekoita raaste kuivien aineiden kanssa kulhossa.
  • Sekoita toisessa kulhossa märät aineet ja yhdistä ne kuivien aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa.
  • Ota kulhosta lusikalla nokareita/kekoja pellille leivinpaperin päälle. Älä tee liian korkeita kekoja, vältä turhaa painelua ja käsittele taikinaa kevyin ottein.
  • Paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Jäähdytä leipäset kunnolla pellin päällä.
  • Kun leipäset ottaa uunista ne näyttävät kosteilta, mutta kuivahtavat jonkin ajan kuluttua.
  • Maista seuraavana päivänä myös paahdettuna.
Parhaat proteiinileipäset

*Tämä postaus sisältää affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia. Kiitos avustasi. Suosittelen vain niitä tuotteita joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy