Arkiruokaa parhaimmillaan. Uuniruokaa, jossa kilo raastettua punajuurta, härkistä, riisiä ja sipulia. Munamaitoa lisätään nesteeksi. Punajuuri-härkis laatikon valmistukseen menee yli tunti, mutta ruuan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Maistuu yhtä hyvälle lämmitettynä. Tarjoile laatikko raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset ( 5 annosta)
5 annosta
- 100-150 g riisiä
- n. 1 kg punajuuria
- 1-2 sipulia
- 2 pkt härkäpapusuikale tai härkistä (500 g)
- 3-4 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- Mustapippuria
- 5 dl maitoa
- 2 kanamunaa
Valmistus
- Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori punajuuret ja raasta ne raastinterällä. Pieni sipuli.
- Ruskista härkis (tai jos käytät härkissuikaleita niin pieni ne ensin) pienessä öljytilkassa. Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä. Mausta seos timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita punajuuriraasteeseen keitetty riisi. Kaada punajuuririisiseosta ja ja härkista kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin tunti.

Hei, Todella hyvältä vaikuttava resepti! Aion ehdottomasti kokeilla. Kysyisin vain millaista riisiä käytit? Esim kaalilaatikoihin laitetaan yleensä kai puuroriisiä niin mietin olisiko se tässäkin paras vaihtoehto?
Yst. terv. Ulla
Moikka
Olen käyttänyt pitkäjyväistä riisiä tuossa laatikossa. Härkiksen tilalla olen käyttänyt monesti kasvisjauhista. Kokkailun iloa 😋 t. sonja