Arkiruokaa parhaimmillaan. Uuniruokaa, jossa kilo raastettua punajuurta, härkistä, riisiä ja sipulia. Munamaitoa lisätään nesteeksi. Punajuuri-härkis laatikon valmistukseen menee yli tunti, mutta ruuan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Maistuu yhtä hyvälle lämmitettynä. Tarjoile laatikko raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset ( 5 annosta)
5 annosta
- 100-150 g riisiä
- n. 1 kg punajuuria
- 1-2 sipulia
- 2 pkt härkäpapusuikale tai härkistä (500 g)
- 3-4 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- Mustapippuria
- 5 dl maitoa
- 2 kanamunaa
Valmistus
- Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori punajuuret ja raasta ne raastinterällä. Pieni sipuli.
- Ruskista härkis (tai jos käytät härkissuikaleita niin pieni ne ensin) pienessä öljytilkassa. Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä. Mausta seos timjamilla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita punajuuriraasteeseen keitetty riisi. Kaada punajuuririisiseosta ja ja härkista kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
- Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.
- Paista 200 asteessa noin tunti.
