Silkinpehmeä munakas

Silkinpehmeamuankas

Silkinpehmeää munakasta, pinaattia, tomaattia ja parmesaania ruisleivän päällä. Eikö kuulostakkin hyvälle? Parasta tässä reseptissä on se, että tämä munakas kypsyy todella nopeasti kuumalla pannulla ja se on todella maukas ja helppo tehdä. Sopii niin aamiaiseksi, lounaaksi tai vaikkapa iltapalaksi.

Silkinpehmeamuankas2
Print

Silkinpehmeä munakas

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
Ruisleipää, munakasta, pinaattia ja tomaattia
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:5 mins
  • Cook Time:10 mins
  • Serves:1

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 pala ruis-tai kauraleipää
  • 2 kananmunaa
  • Kourallinen babypinaattia
  • 1 kypsä tomaatti
  • Tulista chilikastiketta
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • (Parmesaania, kovaa juustoa tai raejuustoa)
  • (Tuoreita yrttejä)
Method
  • Laita ruisleipäpala paahtumaan. Laita paistinpannu kuumalle liedelle. Lisää pannulle tilkka öljyä ja levitä se tasaiseksi.
  • Kun pannu on kuuma, vatkaa munat. Kaada sitten munat pannulle ja pyöräytä pari-kolme kertaa niin, että koko pannun pohja peittyy. Jos laitat juustoa niin raasta juustoa munien päälle. Pari ruokalusikallista raejuustoa sopii hyvin myös munakkaaseen. Kytke lämpötila pois päältä. Munakas kypsyy todella nopeasti ja tarkoitus on jättää se vaaleaksi. Siirtele munakas irti pannun reunoista ja taita sitten kahtia ja vielä kerran tai kaksi kahtia.
  • Kasaa leivälle pinaattia ja nosta päälle munakas. Lisää päälle muutama tippa chilikastiketta. Viipaloi tomaatti ja ripottele päälle merisuolaa (Maldon). Nauti tomaattiviipaleet munakkaan lisukkeena.

Vinkki: Reseptistä saa gluteiinittoman vaihtamalla leivän ja maidottoman jättämällä juuston pois.

Ohje on otettu Jamie Oliverin kirjasta Arjen superruokaa.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy