Sitruuna-ricottapannukakut

Sitruuna-ricottapannukakut

 

Sitruuna-ricottapannukakut, siniset mustikat, valkoista jogurttia, kuin Suomen itsenäisyyspäivä. Herkullista nautittavaa, aamu-, ilta- tai välipalana.

Ricotta tekee pannukakuista kevyen ilmavia ja sitruuna antaa sopivasti hapokkuutta. Jauhoina näihin pannareihin on käytetty täysjyvävehnäjauhoja ja makeutta saadaan hunajasta. Pannarit nautitaan mustikkahillon ja jogurtin kera. 

Saa nauttia, hyvää itsenäisyyspäivää. 

Kaupallinen yhteistyö Meroso Foods – Realemon 

Sitruuna-ricottapannukakut

Näissä ricottapannukakuissa sekä mustikkahillossa on käytetty ReaLemon sitruunamehua.

Sitruunan suurena ystävänä taloudestamme löytyy aina sitruunaa jossakin muodossa. ReaLemon sitrusmehu on 100% sitruunaa, ilman lisättyä sokeria tai säilöntäaineita. Säilyy jopa 12 kuukautta. Voiko enää kätevämpää olla?

Sitruuna on monipuolinen hedelmä, joka antaa happamuutta monenlaisiin ruokiin, kastikkeisiin, juomiin, jälkiruokiin ja leivoksiin. Ei ihme, että käytän sitä vähän kaikkeen 😉. 

ReaLemon ja ReaLime ovat 100% sitrusmehuja

Realemon sitruunamehu:

  • ReaLemon sitruunamehulla on samat ominaisuudet ja käyttökelpoisuus kuin vastapuristetulla sitruunamehulla.
  • 2 ruokalusikallista RealLemonia vastaa 1 sitruunan mehua, joten 250 ml:n pullo sisältää noin 8 sitruunan mehun.
  • Se sopii ihanteellisesti kastikkeiden ja salaattikastikkeiden, marinaattien, kalan ja äyriäisten maustamiseen. Sitä voidaan käyttää myös kylmiin tai kuumiin juomiin sekä herkullisten jälkiruokien valmistukseen.
  • Ei hävikkiä
  • 100% hedelmän mehua: valmistetaan hedelmän 1. puristuksesta, ei lisätä sokeria tai säilöntäaineita
  • Tuotteet sisältävä runsaasti C-vitamiinia ja aromiaineita (öljy) sitruksen kuoresta
  • Korkealaatuinen lasipakkaus pitää tuotteen laadukkaana
  • “Tippalukko” helpottaa annostelua
  • Kaikki samat edut kuin tuoreessa sitrushedelmässä
  • 12 kk säilyvyysaika

Sitruuna-ricottapannukakut

Sitruuna-ricottapannukakut

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Makean nälkäänDifficulty: helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ainekset:

  • Pannukakut
  • 2 dl piimää tai kevytmaitoa (tai kaura- tai mantelijuomaa)

  • 250 g ricottajuustoa

  • 2 munaa

  • 2 rkl hunajaa

  • 1 tl vaniljauutetta

  • 5 rkl Realemon sitruunamehua

  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja tai tavallista vehnäjauhoa puolet ja töysjyvää puolet

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ½ tl soodaa

  • ½ tl maldon suolaa

  • Mustikkahillo
  • 1 rkl Realemon sitruunamehua

  • 1-2 tl maissitärkkelystä

  • 5 dl mustikoita (pakaste)

  • 1 rkl vettä

  • (ripaus sokeria)

  • Lisäksi
  • kreikkalaista jogurttia

  • mustikkahilloa, mustikoita

  • (ja hunajaa tai tomusokeria)

Valmistus ohjeet:

  • Pannukakut
  • Vatkaa kulhossa piimä/maito, ricotta, munat, hunaja, vanilja ja sitruunamehu.Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita kevyesti sekaisin.
  • Paista pannukakut kookosöljyssä lettupannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat sisältä kypsiä. Pidä sitruuna-ricottaohukaiset lämpiminä alumiinifolion alla.
  • Mustikkahillo
  • Sekoita pienessä kulhossa sitruunamehu ja maissitärkkelys. Laita mustikat kattilaan vesitilkan kanssa. Anna kiehahtaa pari minuuttia. Lisää joukkoon sitruunamehu ja maissitärkkelys. Anna saota hetken. . Voit lisätä makeutta joukkoon halutessasi. Hillo on valmis
  • Tarjoile pannukakut jogurttinokareen ja mustikkahillon kanssa. Voit ripotella tomusokeria tai hunajaa päälle ja koristella tuoreilla mustikoilla.
Sitruuna-ricottapannukakut
Sitruuna-ricottapannukakut

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*