Aah, nämä Verso-porkkanaletut on niin maukkaita. Suosittelen testaamaan. Versot ovat uskomattoman monipuolinen raaka-aine ja ne ovat todellista superruokaa ja täynnä vitamiineja. Teen yhteistyötä Herttoniemen puutahan kanssa ja kehittelen heille reseptejä. Tämä resepti on yksi niistä.
Kaupallinen yhteistyö Helsingin kaupunkiviljely kanssa
Pidät varmasti näistäkin ohjeista:
Palsternakka-porkkanaletut
Herkulliset-perunaletut
Terveellisemmat-pinaattiletut-taytteella
Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeella
Course: LounaatDifficulty: Keskivaikea4
servings20
minutes30
minutesAinekset:
- Versoletut
70 g Helsingin kaupunkiviljely retiisinversoja
300 g raastettua porkkanaa
1 punasipuli
3 rkl ruohosipulisilppua
3 pientä kananmunaa
4 dl maitoa tai kaurajuomaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaarouhittua mustapippuria
1 tl umami maustetta
½ ruukkua tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä
- Jogurttikastike
170 g kreikkalaista jogurttia
2 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
tuoretta silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
oman maun mukaan- Lisäksi
Helsingin kaupunkiviljely retiisi- tai salaattiversoja
Suikaloitua porkkanaa, kurkkua tai retiisejä
Valmistus ohjeet:
- Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Leikkaa retiisinversot, sipuli ja ruohosipuli hienoksi silpuksi.
- Sekoita munat, maito, mausteet ja jauhot keskenään. Lisää raaste joukkoon.
- Lusikoi seosta kuumalle öljytylle paistinpannulle ja vähennä lieden lämpötilaa. Paista letut keskilämmöllä kullanruskeiksi. Voit paistaa lettujen pinnat ensin pannulla ja laittaa sitten 175 asteiseen uuniin kypsymään muutaman minuutin ajaksi.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Tarjoa Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeen, versojen ja muiden kasvisten kanssa. Nauti!