Aah, nÀmÀ Verso-porkkanaletut on niin maukkaita. Suosittelen testaamaan. Versot ovat uskomattoman monipuolinen raaka-aine ja ne ovat todellista superruokaa ja tÀynnÀ vitamiineja. Tein yhteistyötÀ Herttoniemen puutahan kanssa ja kehittelin heille versoreseptejÀ. TÀmÀ resepti on yksi niistÀ.


PidÀt varmasti nÀistÀkin ohjeista:
Palsternakka-porkkanaletut
Herkulliset-perunaletut
Terveellisemmat-pinaattiletut-taytteella
Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeella
Course: LounaatDifficulty: Keskivaikea4
servings20
minutes30
minutesAinekset:
- Versoletut
70 g retiisinversoja (tai jotain muita versoja)
300 g raastettua porkkanaa
1 punasipuli
3 rkl ruohosipulisilppua
3 pientÀ kananmunaa
4 dl maitoa tai kaurajuomaa
3 dl vehnÀjauhoja
1 tl suolaarouhittua mustapippuria
1 tl umami maustetta
œ ruukkua tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulinkynttÀ
- Jogurttikastike
170 g kreikkalaista jogurttia
2 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
tuoretta silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
oman maun mukaan- LisÀksi
Retiisi- tai salaattiversoja
Suikaloitua porkkanaa, kurkkua tai retiisejÀ
Valmistus ohjeet:
- Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Leikkaa retiisinversot, sipuli ja ruohosipuli hienoksi silpuksi.
- Sekoita munat, maito, mausteet ja jauhot keskenÀÀn. LisÀÀ raaste joukkoon.
- Lusikoi seosta kuumalle öljytylle paistinpannulle ja vÀhennÀ lieden lÀmpötilaa. Paista letut keskilÀmmöllÀ kullanruskeiksi. Voit paistaa lettujen pinnat ensin pannulla ja laittaa sitten 175 asteiseen uuniin kypsymÀÀn muutaman minuutin ajaksi.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Tarjoa Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeen, versojen ja muiden kasvisten kanssa. Nauti!
