Verso-porkkanaletut

Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeella

Aah, nÀmÀ Verso-porkkanaletut on niin maukkaita. Suosittelen testaamaan. Versot ovat uskomattoman monipuolinen raaka-aine ja ne ovat todellista superruokaa ja tÀynnÀ vitamiineja. Tein yhteistyötÀ Herttoniemen puutahan kanssa ja kehittelin heille versoreseptejÀ. TÀmÀ resepti on yksi niistÀ.

Verso-porkkanaletut

Verso-porkkanaletut

PidÀt varmasti nÀistÀkin ohjeista:

Palsternakka-porkkanaletut

Herkulliset-perunaletut

Terveellisemmat-pinaattiletut-taytteella

Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeella

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Keskivaikea
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • Versoletut
  • 70 g retiisinversoja (tai jotain muita versoja)

  • 300 g raastettua porkkanaa

  • 1 punasipuli

  • 3 rkl ruohosipulisilppua

  • 3 pientĂ€ kananmunaa

  • 4 dl maitoa tai kaurajuomaa

  • 3 dl vehnĂ€jauhoja

  • 1 tl suolaarouhittua mustapippuria

  • 1 tl umami maustetta

  • œ ruukkua tuoretta basilikaa

  • 1-2 valkosipulinkynttĂ€

  • Jogurttikastike
  • 170 g kreikkalaista jogurttia

  • 2 tl sitruunamehua

  • suolaa ja mustapippuria

  • tuoretta silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
    oman maun mukaan

  • LisĂ€ksi
  • Retiisi- tai salaattiversoja

  • Suikaloitua porkkanaa, kurkkua tai retiisejĂ€

Valmistus ohjeet:

  • Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Leikkaa retiisinversot, sipuli ja ruohosipuli hienoksi silpuksi.
  • Sekoita munat, maito, mausteet ja jauhot keskenÀÀn. LisÀÀ raaste joukkoon.
  • Lusikoi seosta kuumalle öljytylle paistinpannulle ja vĂ€hennĂ€ lieden lĂ€mpötilaa. Paista letut keskilĂ€mmöllĂ€ kullanruskeiksi. Voit paistaa lettujen pinnat ensin pannulla ja laittaa sitten 175 asteiseen uuniin kypsymÀÀn muutaman minuutin ajaksi.
  • Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
  • Tarjoa Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeen, versojen ja muiden kasvisten kanssa. Nauti!
Verso-porkkanaletut
Verso-porkkanaletut

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*