Perunaletut ovat aivan ihania makuisia. Niin yksinkertaista ja niin maukasta. Tässä ohjeessa letut syödään jogurttikastikkeen ja raikkaan salaatin kera. Letut sopivat ihan sellaisenaankin tai lisäkkeenä esim. munia, monakokkelia, lihaa tai kasvis- sekä jauhispihveille.
grillattu-perunasalaatti/
kasvis-perunavohvelit/
murskaperunat kermaviilikastikkeella
perunamuusimöykyt
peruna-tomaatti-uunivuoka
Herkulliset perunaletut
Course: LounaatDifficulty: Helppo4
servings30
minutes40
minutesAinekset:
500 g keitettyjä perunoita
2 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 punasipuli
0,5 dl ruohosipulisilppua
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
öljyä paistamiseen
- Jogurttikastike
200 g kreikkalainen jogurtti
2 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
- Lisäksi
tuorekurkkua
kirsikkatomaatteja
salaattia
avokadoa
Valmistus ohjeet:
- Kuori ja lohko perunat. Keitä vedessä kypsiksi. Survo perunat survimella. Anna jäähtyä
- Vatkaa munat kerman joukkoon. Lisää suola ja vehnäjauhot. Lisää survotut perunat ja hienoksi silputtu sipuli ja ruohosipuli. Mausta taikina mustapippurilla. Anna levätä vartin verran.
- Paista letut lettupannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Letuista tulee pehmeitä sisältä ja rapeita ulkoa. Sekoita sitruuna ja mausteet kermaviilin joukkoon.
- Tarjoa letut maustetun jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.
Notes
- Voit kokeilla lettuja lisäämällä juustoraastetta taikinan joukkoon.
- Voit käyttää myös edellispäivän perunamuusin jämiä. Käytä silloin vähemmän maitoa.