Herkulliset perunaletut

Herkulliset perunaletut

 

Perunaletut ovat aivan ihania makuisia. Niin yksinkertaista ja niin maukasta. Tässä ohjeessa letut syödään jogurttikastikkeen ja raikkaan salaatin kera. Letut sopivat ihan sellaisenaankin tai lisäkkeenä esim. munia, monakokkelia, lihaa tai kasvis- sekä jauhispihveille.

 

Herkulliset perunaletut
Herkulliset perunaletut

Herkulliset perunaletut

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Total time

40

minutes

Ainekset:

  • 500 g keitettyjä perunoita

  • 2 dl maitoa

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1 punasipuli

  • 0,5 dl ruohosipulisilppua

  • 1 tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria

  • öljyä paistamiseen

  • Jogurttikastike
  • 200 g kreikkalainen jogurtti

  • 2 tl sitruunamehua

  • suolaa ja mustapippuria

  • Lisäksi
  • tuorekurkkua
    kirsikkatomaatteja
    salaattia
    avokadoa

Valmistus ohjeet:

  • Kuori ja lohko perunat. Keitä vedessä kypsiksi. Survo perunat survimella. Anna jäähtyä
  • Vatkaa munat kerman joukkoon. Lisää suola ja vehnäjauhot. Lisää survotut perunat ja hienoksi silputtu sipuli ja ruohosipuli. Mausta taikina mustapippurilla. Anna levätä vartin verran.
  • Paista letut lettupannulla voissa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Letuista tulee pehmeitä sisältä ja rapeita ulkoa. Sekoita sitruuna ja mausteet kermaviilin joukkoon.
  • Tarjoa letut maustetun jogurtin ja raikkaan salaatin kanssa.

Notes

  • Voit kokeilla lettuja lisäämällä juustoraastetta taikinan joukkoon.
  • Voit käyttää myös edellispäivän perunamuusin jämiä. Käytä silloin vähemmän maitoa.
Herkulliset perunaletut

Herkulliset perunaletut
kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*