Sushikulho on ihana maukas lounas. Helppokin se on valmistaa ja ottaa vaikkapa lounaaksi mukaan töihin. Sushin valmistaminen on todella työlÀstÀ, eikÀ sushia sen takia viitsi usein valmistaa. Sushikulhossa on samat raaka-aineet, mutta salaatin muodossa. Salaattiin voi periaatteessa laittaa mitÀ tahansa kasviksia mistÀ pidÀt. RiisinÀ voi kÀyttÀÀ mitÀ tahansa, kÀytin omassani sushiriisiÀ. Proteiiniksi laitoin eilen savustettua lohta. Sen tilalle voit sujauttaa graavilohta, katkarapuja tai vaikkapa marinoitua tofua. Kastikkeeksi tein helpon kastikkeen sekoittamalla kevyt ranskankermaa ja schirachaa keskenÀÀn. Kastikkeita olen keventÀnyt korvaamalla valkoisen sokerin makeutusaineilla. Helppo sushikulho syntyy 30 minuutissa eli sopii hyvin myös arkipÀiviin.
Kurkkaa myös kanabowlin ohje: Kanabowl
Sushibowl
Course: LounaatDifficulty: Helppo2
servings20
minutes10
minutesAinekset:
- Riisi
reilu 1 dl sushiriisiÀ (125 g )
1 rkl valkoviinietikkaa/riisiviinietikkaa
1 tl steviaa/karppisokeria/sokeria
1/2 tl suolaa
- Muut
2 porkkanaa
1 avokado
1/3 kurkku
200 g kylmÀsavulohta/ lohta/katkarapuja
ituja
kourallinen babypinaattia
(kevÀtsipulia tai ruohosipulia)
PÀÀlle: 2 tl seessaminsiemeniÀ
Majo
- Ranskankerma-schiracha
100 g kevyt 15% ranskankermaa
2 tl schirachaa
- Ponzu-kastike
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 tl vettÀ
hiukan tuoretta inkivÀÀriÀ raastettuna
ripaus steviaa/karppisokeria
Valmistus ohjeet:
- Riisi
- KeitÀ riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota kattila pois liedeltÀ. Sekoita riisiviinietikka, sokeri/stevia ja suola keskenÀÀn. Mausta riisi etikkaseoksella ja anna riisin jÀÀhtyÀ.
- 2 x Kastikkeet
- Sekoita kastikeainekset sekaisin ja anna hetken maustua.
- Muut
- Pilko/suikaloi kasvikset.
- Jaa jÀÀhtynyt riisi annoskulhoihin. Kasaa vihannekset ja proteiini riisin pÀÀlle. Ripottele seesaminsiemenet. Lusikoi kastiketta annosten pÀÀlle. Nauti!
Notes
- Ponzu-kastikeen voit korvata pelkÀllÀ soijakastikkeella.
- Riisin voit valmistaa jo edellisenÀ pÀivÀnÀ.