Tomaattidippi

Tomaattidippi tuoreista tomaateista

Raikas ja herkullinen dippi syntyy tomaateista. Tämä ohje on tehty tuoreista tomaateista, mutta voit korvata tomaatit purkillisella hyvälaatuista tomaattimurskaa. Tomaattidippiin voit dippailla esimerkiksi kasvis- tai lihapyöryköitä, leipää ja se sopii kaikkien naposteltavien herkkujen kaveriksi.

Tomaattidippi

Tomaattidippikastike

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 500 g luumutomaatteja tai jotain muita kypsiä tomaatteja

  • 1 tl oliiviöljyä

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 pieni punasipuli

  • 1 tl sokeria

  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • n. 3 rkl tuoretta basilikaa hienoksi silputtuna

Valmistus ohjeet:

  • Kuulosta oliiviöljyssä valkosipulimurskaa sekä sipulisilppua hetken aikaa.
  • Lisää joukkoon tomaatit joista on siemenet poistettu. (Helpoin tapa lusikoida sisus pois) Anna kastikkeen kiehua n. 15 minuutin ajan.
  • Lisäää joukkoon mausteet ja silputtu basilika. Jatka kastikkeen keittämistä kasaan 15 minuuttia.
  • Kaada tomaattiseos blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteita tarvittaessa.
  • Kastikkeen voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä.
Tomaattidippi

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*