Versopesto

Versopesto

Oletko valmistanut pestoa ennen? EntÀpÀ oletko valmistanut pestoa versoista? Peston valmistaminen ei ole ollenkaan vaikeaa eikÀ aikaa vievÀÀ. Olen kÀyttÀnyt ohjeessa sekÀ auringonkukan- ettÀ herneenversoja. Ohjeessa on kÀytetty pinjansiemeniÀ paahdettuna mistÀ tulee mielestÀni runsaasti extra makua. Olen myös lisÀnnyt hiukan valkosipulia sekÀ chiliÀ, jos et halua niitÀ mukaan laittaa, ei haittaa. TÀmÀ pesto on niin hyvÀÀ.

Versopesto

Versopesto

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo
Servings

2.5

dl
Prep time

20

minutes

Ainekset:

  • 100 g versoja (KĂ€ytin ohjeessa 50 g auringonkukan- ja 50 g herneenversoja)

  • 1,5 dl miedonmakuista oliiviöljyĂ€ (kĂ€ytin Borges Extra Mild)

  • 20 g raastettua parmesaania

  • 3 rkl sitruunamehua (kĂ€ytin RealLemon sitruunamehutiivistettĂ€)

  • 40 g= n. 1 dl paahdettuja pinjansiemeniĂ€

  • ÂŒ tl hunajaa

  • n. 1/8 tl Maldon merisuolaa

  • mustapippuria

  • ÂŒ tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi

  • œ punainen chili tai 1/8 – ÂŒ tl chilijauhetta

Valmistus ohjeet:

  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla hetken aikaa, kunnes ne saavat vĂ€riĂ€. Anna jÀÀhtyĂ€.
  • Leikkaa versot pienemmiksi. Laita pinjansiemenet ja versot tehosekoittimeen. LisÀÀ parmesaaniraaste, sitruunamehu ja öljy vĂ€hitellen koneen kĂ€ydessĂ€. Mausta hunajalla, valkosipulilla, chilillĂ€, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
  • Pesto sĂ€ilyy jÀÀkaapissa vĂ€hintÀÀn viikon ajan.
Versopesto
Versopesto

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*