Oletko valmistanut pestoa ennen? EntÀpÀ oletko valmistanut pestoa versoista? Peston valmistaminen ei ole ollenkaan vaikeaa eikÀ aikaa vievÀÀ. Olen kÀyttÀnyt ohjeessa sekÀ auringonkukan- ettÀ herneenversoja. Ohjeessa on kÀytetty pinjansiemeniÀ paahdettuna mistÀ tulee mielestÀni runsaasti extra makua. Olen myös lisÀnnyt hiukan valkosipulia sekÀ chiliÀ, jos et halua niitÀ mukaan laittaa, ei haittaa. TÀmÀ pesto on niin hyvÀÀ.

Versopesto
Course: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo2.5
dl20
minutesAinekset:
100 g versoja (KĂ€ytin ohjeessa 50 g auringonkukan- ja 50 g herneenversoja)
1,5 dl miedonmakuista oliiviöljyÀ (kÀytin Borges Extra Mild)
20 g raastettua parmesaania
3 rkl sitruunamehua (kÀytin RealLemon sitruunamehutiivistettÀ)
40 g= n. 1 dl paahdettuja pinjansiemeniÀ
Œ tl hunajaa
n. 1/8 tl Maldon merisuolaa
mustapippuria
Œ tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi
œ punainen chili tai 1/8 â ÂŒ tl chilijauhetta
Valmistus ohjeet:
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla hetken aikaa, kunnes ne saavat vÀriÀ. Anna jÀÀhtyÀ.
- Leikkaa versot pienemmiksi. Laita pinjansiemenet ja versot tehosekoittimeen. LisÀÀ parmesaaniraaste, sitruunamehu ja öljy vÀhitellen koneen kÀydessÀ. Mausta hunajalla, valkosipulilla, chilillÀ, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Maista ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
- Pesto sÀilyy jÀÀkaapissa vÀhintÀÀn viikon ajan.
