Hedelmäinen-versosalaatti

Versosalaattia hedelmillä

 

Suunnittelin tämä salaatin joulupöytään, mutta yhtälailla se maistuu ihan milloin vain. Vähän makeaa hedelmistä, vähän suolaista fetasta, purutuntumaa pähkinöistä ja versoista paljon makua lisää. Maistuu kyllä! Niin salaatti sisältää myös raakaa ruusukaalia, jos et oli sitä salaatissa kokeillut niin kokeileppas :)

Kaupallinen yhteistyö Folium Farmsin kanssa

Versosalaattia hedelmillä
Versosalaattia hedelmillä

Hedelmäinen versosalaatti

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: SalaatitDifficulty: Helppo
Servings

6

servings
Prep time

20

minutes

Ainekset:

  • Salaatti
  • 1 pkt Helsingin kaupunkiviljely Härkäpapuversoja
    (tai auringonkukanversoja)

  • 150 g sekasalaattia

  • 100–200 g ruusukaaleja

  • 2 mandariinia

  • 1 granaattiomena

  • 1 pkt salaattijuustoa/ fetaa

  • 100 g paahdettuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä

  • Applesiinisalaattikastike
  • 1 appelsiinin hedelmäliha + 2 rkl appelsiinimehua

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 2 tl omenaviinietikkaa

  • 1–2 tl hunajaa

  • 5 rkl oliiviöljyä

  • 2 tl sinappia

Valmistus ohjeet:

  • Valmista kastike: Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai ravista pienessä pullossa sekaisin. Tarkista maku
  • Paahda kuivalla pannulla pähkinöitä muutama minuutti. Laita sivuun jäähtymään.
  • Pese ja kuivaa salaatit ja versot. Kuori ja viipaloi mandariinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Huuhtele ruusukaalit, poista uloimmat lehdet. Halkaise kaalit, poista kanta ja suikaloi lehdet.
  • Laita vadille kerroksittain revittyä salaattia, versoja, mandariininpaloja ja ripottele granaattiomenan siemeniä. Murustele salaatin päälle fetajuusto ja lisää rouhitut pekaanipähkinät. Laita kastike erikseen tarjolle
Versosalaattia hedelmillä
kysely

2 Comments

  1. Mulla ei näy mitään muutaman rivin mittaisen tekstin jälkeen. Mistähän voisi johtua?

     

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*