Chilinen uppomuna, avokadoa ja täysjyväleipää

20190405 094111

Tämä annos vaatii hiukan näpertelyä, mutta palkitsee vaivan. Loistavia raaka-aineita, hyvää rasvaa ja terveellistä kuitua. Sopii loistavasti sunnuntai aamiaiselle.

20190309 090238
Avokadoa, chilliä, kananmunia, punasipulia ja hiukan sitruunamehua

Alkuperäinen ohje Jamie Oliverin Arjen superruokaa kirjasta.

uppomuna
Print

Chilinen uppomuna, avokadoa ja täysjyväleipää

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
  • Difficulty:Intermediate
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:10 mins
  • Serves:2

Nutrition per portion

Ingredients
  • 2 kananmunaa
  • 2 kypsää tomaattia
  • Tuore punainen chili
  • 1/2 punasipuli
  • sitruuna tai limetti
  • Avokado
  • Oliiviöljyä
  • 2 siivua täysjyväleipää (Esim. Real)
Method
  • Asettele työtasolle iso pala tuorekelmua ja hiero siihen vähän oliiviöljyä. Viipaloi puolet chilistä ohuiksi siivuiksi ja ripottele palat kelmupalan keskiosaan. Riko sitten kanamuna varovasti chilisiivujen päälle. Kokoa tuorekelmupalan reunat yhteen ja purista varovasti ulos kanamunan ympärille jäänyt ilma. Solmi tuorekelmu niin, että muna on tiiviisti sen sisällä. Kiehauta kattilassa vettä ja jätä keskilämmöllä porisemaan.
  • Pudota tomaatit kattilaan n. 40 sekunnin ajaksi. Nosta tomaatit kylmään veteen. Kuori tomaatit ja paloittele, poista samalla siemenet. Siirrä tomaatinpalat kulhoon ja lisää teelusikallinen oliiviöljyä. Kuori sipuli ja raasta se karkeaksi raasteeksi.  Yhdistä ainekset ja mausta merisuolalla, mustapippurilla ja puolikkaan limen mehulla.
  • Kypsennä sitten kanamunanyyttejä hiljalleen porisevassa vedessä noin kuuden minuutin ajan, näin munat jäävät hiukan pehmeiksi.
  • Kuori ja muhenna avokado ja lisää joukkoon limen mehua. Mausta seos mieleiseksesi. Paahda leipä ja levitä sitten avokadoseos leivälle. Lusikoi päälle tomaattiseos. Posta tuorekelmu uppomunien päältä ja nosta leipien päälle. Koristele korianterinlehdillä.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy