Gluteiinittomat perunaleivät

Gluteiinittomat perunaleivät

Gluteiinittomat perunaleivät ovat todella yksinkertainen valmistaa. Ihan paras tapa hyödyntää edellispäivän perunamuusi. Näihin perunaleipiin ei ole lisätty yhtään rasvaa, kevyempää ja terveellisempää.

Perunrieskoihin tarvitset edellispäivän perunamuusia, kananmunia, suolaa, porkkanaraastetta sekä jauhoja. Porkkanaraasteen voi jättää poiskin, mutta porkkana tuo leipiin hiukan makeutta. Lisäsin puoleen taikinaan kaurajauhoja (gluteiiniton vaihtoehto) ja toiseen osaan laitoin ruisjauhoja.

Voi pojat, uunituore leipä voinokareella, nam en tiedä mitään parempaa. Seuraavana päivänä voit laittaa leivät paahtimeen.

Gluteiinittomat perunaleivät

Gluteiinittomat perunaleivät (9 kpl)

  • 250 g perunamuusia (kevyt muusi joka tehty perunoista ja kevytmaidosta)
  • 2,5 -3 dl kaurajauhoja (tai ruisjauhoja jos voit niitä käyttää)
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 porkkanaa raastettuna
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin ja noslaita 9-10 nokaretta taikinaa uunipellille leivinpaperille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.
  2. Pistele ja paista 250-asteessa uunin keskitasolla n. 15 min.
20200310 203053

Kokeile myös näitä https://www.avokadoajasitruunaa.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy