Gluteiinittomat perunaleivät ovat todella yksinkertainen valmistaa. Ihan paras tapa hyödyntää edellispäivän perunamuusi. Näihin perunaleipiin ei ole lisätty yhtään rasvaa, kevyempää ja terveellisempää.
Perunrieskoihin tarvitset edellispäivän perunamuusia, kananmunia, suolaa, porkkanaraastetta sekä jauhoja. Porkkanaraasteen voi jättää poiskin, mutta porkkana tuo leipiin hiukan makeutta. Lisäsin puoleen taikinaan kaurajauhoja (gluteiiniton vaihtoehto) ja toiseen osaan laitoin ruisjauhoja.
Voi pojat, uunituore leipä voinokareella, nam en tiedä mitään parempaa. Seuraavana päivänä voit laittaa leivät paahtimeen.

Gluteiinittomat perunaleivät (9 kpl)
- 250 g perunamuusia (kevyt muusi joka tehty perunoista ja kevytmaidosta)
- 2,5 -3 dl kaurajauhoja (tai ruisjauhoja jos voit niitä käyttää)
- 1 tl suolaa
- 1-2 porkkanaa raastettuna
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Sekoita ainekset nopeasti sekaisin ja noslaita 9-10 nokaretta taikinaa uunipellille leivinpaperille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.
- Pistele ja paista 250-asteessa uunin keskitasolla n. 15 min.

Kokeile myös näitä https://www.avokadoajasitruunaa.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/