TÀssÀ oiva alkupala kesÀpÀivien grillailuhetkiin. Maukkaita leivistÀ tulee uunissa mutta leivÀt onnistuvat yhtÀ hyvin uunissakin. Tarvitset tÀysjyvÀleipÀÀ, oliiviöljyÀ, mausteita, valkosipulia, kirsikkatomaatteja ja ricottajuustoa. Jos haluat oikaista, voit ostaa esim. Pirkan grilli kirsikkatomaattirasian, jossa on kaikki mausteet mukana.
NÀitÀkin leipiÀ voit valmistaa joko grillissÀ tai uunissa:
Kananmuna-feta-leipakupposet
Grillatut-kreikkalaiset-leivat
Munaleipakupit
Grillattu ricotta-tomaattileipÀ
Course: Pikkusuolaiset6
servings5
minutes20
minutesAinekset:
6 viipaletta tÀysjyvÀleipÀÀ
350 g kirsikkatomaatteja
1 + 1 tl oliiviöljyÀ
Maldon merisuolahiutaleita
yrttimausteseosta tai timajmia ja basilikaa
2 valkosipulinkynttÀ
Ricottajuustoa (sellaista joka levittyy helposti)
tai fetaaRucolaa
Valmistus ohjeet:
- Huuhtele kirsikkatomaatit ja laita pieneen foliovuokaan. Lorauta öliiviöljyÀ pÀÀlle. Mausta suolalla ja yrtellÀ. Purista valkosipulia sekaan. Laita grilliin (tai uuniin 200 astetta) paistumaan n. 10 minuutin ajaksi.
- Suihkauta oliiviöljyÀ leipien pÀÀlle ja laita grilliin (tai uuniin ) paahtumaan molemmin puolin kunnes ovat kauniin ruskeita.
- LeivitÀ ricottajuusto leipien pÀÀlle. Laita rucolaa sekÀ tomaatit pÀÀlle. Rouhaise halutessasi mustapippuria leipien pÀÀlle.
Notes
- Voit ostaa valmiit grillitomaatit. Esim Pirkka.