Jogurtti-ruisrieskat on todella helppo valmistaa. Kaikki aineet sekoitetaan sekaisin, annetaan levÀtÀ 20 minuuttia ja nostellaan taikinasta keot pelllin pÀÀlle ja sitten uuniin. TÀmÀ helpompaa ei leivÀn teko voisi olla.
TÀmÀ ruisrieska ohje on otettu K-ruoka sivustolta.
Helpot jogurtti-ruisrieskat
Course: Suolainen leivontaServings
6-7
servingsPrep time
30
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl öljyÀ
2 dl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
1-1,5 tl hunajaa
0,5 tl ruokasoodaa
Valmistus ohjeet:
- Sekoita jogurtin joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenÀÀn ja lisÀÀ ne jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. PeitÀ kulho kelmulla ja jÀtÀ huoneenlÀmpöön noin 20 minuutiksi.
- Nostele taikinasta 6-7 kekoa leivinpaperin pÀÀlle pellille. Taputtele jauhotetuilla kÀsillÀ tasaisiksi rieskoiksi. Tee haarukalla reikiÀ rieskoihin. Paista 225-asteessa noin 15 minuuttia.