Helppo meksikonpata

Helppo meksikonpata

Meksikolaista tacomaustetta on yhdistetty tässä padassa jauhikseen, riisiin ja kasviksiin. Meksikonpata on loistava arkiruoka, joka valmistuu nopeasti eikä turhaa sotkuakaan synny. Pata valmistetaan yhdessä kasarissa. Voit hyvin käytää jauhelihaa tai kasvisjauhista, molemmat toimii tässä. Päälle laitoin sulamaan mozzarellaa, se ei ole välttämätön ja sen voi jättää pois kokonaan.

Helppo meksikonpata
Helppo meksikonpata

Jos kaipaat lisää meksikolaisia makuja niin kurkkaappa näitä:
Meksikolainen-keitto
Meksikolainen-salaatti
Quesadilla-munalla-ja-papusalsalla

Helppo meksikonpata

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 400g jauhista/jauhelihaa

  • 1 sipuli

  • suolaa ja mustapippuria

  • 3 rkl Santamaria tacomaustetta (pussista, joka löytyy tacohyllystä)

  • 2 valkosipulinkynttä tai 1 tl valkosipulijauhetta

  • chiliä

  • reilu 2 dl riisiä ( 200g)

  • 1 iso porkkana

  • 1 dl pakastemaissia

  • 3-3,5 dl kasvislientä

  • 0,5 tlk tomaattimurskaa

  • (1 kevyt mozzarellajuustopallo tai tavallista juustoa)

  • Päälle
  • Lehtipersiljaa koristeeksi

Valmistus ohjeet:

  • Paista jauhis sipulin ja valkosipulin kanssa padassa. Paista hetken aikaa ja lisää pieneksi kuutioidut porkkanat joukkoon. Paista kunnes jauheliha on kypsää ja saanut hiukan väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja tacomausteella.
  • Lisää pataan jauhiksen joukkoon kasvisliemi (3 dl vettä + kasvisliemikuutio) riisi, tomaattimurska ja maissit.
  • Anna padan kiehua hiljalleen n. 15-20 minuutin ajan. Laita kansi päälle. Lisää nestettä tarvittaessa.
  • Lisää juustoraastetta/mozzarellaa padan päälle. Laita kansi päälle ja anna juuston sulaa.
  • Koristele lehtipersiljasilpulla. Nauti!

Notes

  • Voit laittaa muitakin vihanneksia pataan esim. kesäkurpitsaa
Helppo meksikonpata
Helppo meksikonpata
Helppo meksikonpata

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*