Jauheliha-herkkusienikastike niin makoisaa. TÀssÀ on pari tvistiÀ, mikÀ saa kastikkeen maistumaan extra hyvÀlle. Kokeile kastiketta pastan, riisin tai vaikkapa peruna-porkkanalohkojen kera kuten minÀ tein. Bon Apetit.
Jauheliha-herkkusienikastike
Course: LounaatServings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
400-500 g naudan jauhelihaa 10%
2 punasipulia
200 g herkkusieniÀ
n. 4 dl vettÀ
1-1 1/2 lihaliemikuutio
2 valkosipulinkynttÀ tai 1 tl valkosipulimaustetta
2 tl sinappia (hunaja Dijon)
1 rkl maissijauhoja
2-3 rkl tomattipyrettÀ
1/4 – 1/2 tl timjamia
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
- Lopuksi
tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sienet pannulla , kunnes niistÀ haihtuu neste. LisÀÀ hiukan öljyÀ ja hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Kuullota, kunnes sipulit hieman pehmenevÀt. LisÀÀ jauheliha ja paista kypsÀksi.
- LisÀÀ pannulle vesi, lihaliemikuutio, tomaattipyre, sinappi ja balsamiviinietikka. Mausta ripauksella timjamia ja mustapippuria. Kiehauta. Sekoita ruokalusikallinen maissitÀrkkelystÀ pariin teelusikalliseen vettÀ ja lisÀÀ kastikkeen joukkoon sakeutamaan. KeitÀ kastiketta 15-20 min ajan. Maistele ja lisÀÀ suolaa tai/ja timajamia tarvittaessa.
- Ripottele pÀÀlle hienonnettua persiljaa. Tarjoa perunoiden, pastan tai riisin kanssa.