Jauheliha-herkkusienikastike

Jauheliha-herkkusienikastike

Jauheliha-herkkusienikastike niin makoisaa. Tässä on pari tvistiä, mikä saa kastikkeen maistumaan extra hyvälle. Kokeile kastiketta pastan, riisin tai vaikkapa peruna-porkkanalohkojen kera kuten minä tein. Bon Apetit.

Jauheliha-herkkusienikastike
Jauheliha-herkkusienikastike

Jauheliha-herkkusienikastike

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ainekset:

  • 400-500 g naudan jauhelihaa 10%

  • 2 punasipulia

  • 200 g herkkusieniä

  • n. 4 dl vettä

  • 1-1 1/2 lihaliemikuutio

  • 2 valkosipulinkynttä tai 1 tl valkosipulimaustetta

  • 2 tl sinappia (hunaja Dijon)

  • 1 rkl maissijauhoja

  • 2-3 rkl tomattipyrettä

  • 1/4 – 1/2 tl timjamia

  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

  • mustapippuria

  • Lopuksi
  • tuoretta persiljaa

Valmistus ohjeet:

  • Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sienet pannulla , kunnes niistä haihtuu neste. Lisää hiukan öljyä ja hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Kuullota, kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
  • Lisää pannulle vesi, lihaliemikuutio, tomaattipyre, sinappi ja balsamiviinietikka. Mausta ripauksella timjamia ja mustapippuria. Kiehauta. Sekoita ruokalusikallinen maissitärkkelystä pariin teelusikalliseen vettä ja lisää kastikkeen joukkoon sakeutamaan. Keitä kastiketta 15-20 min ajan. Maistele ja lisää suolaa tai/ja timajamia tarvittaessa.
  • Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa perunoiden, pastan tai riisin kanssa.
Jauheliha-herkkusienikastike
Jauheliha-herkkusienikastike
Jauheliha-herkkusienikastike

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*