Juurespyttipannu pavuilla

Juurespyttipannu pavuilla

 

Pyttipannu on loistava arkiruoka, helppo valmistaa ja melko nopeakin. Tähän juurespannuun on laitettu porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, perunaa ja kidneypapuja. Voit esivalmistella ruuan jo edellispäivänä ja keittää juurekset valmiiksi. Löysäksi paistettu kananmuna sopii tämänkin pyttipannun päälle.

Juurespyttipannu pavuilla

Suosittelen myös tätä punajuuripyttipannun ohjetta:
punajuuripyttipannu

Juurespyttipannu pavuilla

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

2-4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 5 perunaa

  • 3 porkkanaa

  • 1 iso punasipuli

  • 1 palsternakka

  • 1 tlk kidneypapuja

  • 1 tl paprikamaustetta

  • 1,5 tl valkosipulijauhetta tai 2-3 kynttä valkosipulia

  • suolaa ja mustapippuria

  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus ohjeet:

  • Kuori ja kuutioi porkkana ja palsternakka. Leikkaa perunat kahteen tai kolmeen osaan (peruna kypsyy nopeammin). Laita juurekset suolalla maustettuun veteen kiehumaan n. 20 min ajaksi, kunnes ne ovat melkein kypsiä.
  • Kuutioi kypsä peruna pienemmiksi kuutioiksi. Laita perunat, kypsät juurekset ja sipuli pannulle paistumaan. Lisää mausteet. Paista kunnes juurekset saavat väriä ja paistopintaa.
  • Lopuksi lisää pavut ja paista vielä pari minuuttia

Notes

  • Voit myös lisätä joukkoon esim. paprikaa, pinaattia tai parsakaalia. Lisää ne raakana pannulle mukaan.
  • Juuresten kypsennys onnistuu uunissakin. 200 astetta n. 20 minuuttia.
Juurespyttipannu pavuilla
kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*