Juustolla ja yrteillä täytetyt tomaatit

Juustolla ja yrteillä täytetyt tomaatit

 

Juustolla ja tuoreilla yrteillä täytetyt tomaatit ovat yksinkertaisia ja herkullisia. Ne ovat oiva lisäkeruoka esim. grillatun ruuan kanssa. Alkupalana ne toimivat mainiosti esim paahdetun leivän päällä. Uunissa täytetyt tomaatit valmistuvat helposti ja kesällä voit sujauttaa ne foliovuuassa grilliin.

Juustolla ja yrteillä täytetyt tomaatit
Juustolla ja yrteillä täytetyt tomaatit

Täytetyt tomaatit

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ainekset:

  • 4 keskikokoista uunitomaattia tai 5 isompaa tavallista tomaattia

  • 150 g juustoraastetta

  • 1/2 dl parmessaanijuustoa

  • kourallinen tuoretta persiljaa

  • kourallinen tuoretta basilikaa (silputtuna)

  • reilu 1 tl oreganoa (tai tuoretta)

  • (n. 1/2 dl silputtua ruohosipulia)

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • mustapippuria

  • suolaa

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää

Valmistus ohjeet:

  • Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  • Leikkaa tomaatit puoliksi. Koverra tomaateista sisus ja valuta tomaatteja hetki alassuin käännettynä. Valuta koverretuista tomaatin sisuksista ylimääräinen neste ja hienonna sisukset.
  • Hienonna pari palaa vaaleaa leipää pienessä monitoimikoneessa. Leipämurut imevät kosteutta ja antavat täytteelle täyteläisyyttä.
  • Sekoita leipämurujen joukkoon, pienityt tomaatin sisukset, silputut yrtit, mausteet, juustoraasteet ja lusikallinen oliiviöljyä. Sekoita ja maistele.
  • Lusikoi seos tomaattien sisään. Nosta tomaatit uunivuokaan.
    Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Notes

  • Voit käyttää fetajuustoa tai esim mozzarellapalloja.
Juustolla ja yrteillä täytetyt tomaatit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*