Koko pellin juuresrösti

Koko pellin juuresrösti

Juuresrösti on aivan ihana lisäke ruoka esim. uppomunille, lihalle tai halloumi juustolle. Laitoin tähän röstiin porkkanoita, palsternakkaa ja perunaa. Kevätsipuliakin laitoin. Raastettujen juuresten sekaan lorautin oliiviöljyä ja maustoin suolalla ja pippurilla. Raasteet levitetään pellille ja pelti uuniin puoleksi tunniksi. Röstistä tulee herkullisen makuinen ja rapea reunoilta. Lisäkkeeksi röstille valmistin uppomunia ja tein vihersalaatin. Tällä kertaa käytin versoja. Jogurttia lisänä myös.

Koko pellin juuresrösti

Kurkkaa nämäkin palsternakka ohjeet:

Palsternakka-porkkanaletut

Palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla

Helpot-porkkana-palsternakkafritterit

Koko pellin juuresrösti

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Lounaat
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 1 palsternakka (200g)

  • 4 porkkanaa

  • 6 perunaa

  • (2 kevätsipulinvartta silputtuna)

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

  • Vinegrette salaatille
  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1–2 tl valko- tai omenaviinietikkaa

  • 1/2 tl Dijon hunaja sinappia (tai jotain muuta)

  • 1/4 tl hunajaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • Lisäksi
  • salaattia, rucolaa, versoja, kurkkua yms

  • Kreikkalaista jogurttia
    (voit maustaa esim. ripauksella sitruunamehua, suolaa ja pippuria )

Valmistus ohjeet:

  • Esilämmitä uuni 200 °C
  • Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka ja raasta ne monitoimikoneessa tai raastimella. Lisää ripaus merisuolaa, sekoita ja laita sivuun 5 minuutiksi. Purista juuresseosta kämmenien välissä niin, että saat ylimääräisen nesteen pois. Kaada juuresten joukkoon öljyä ja rouhi pippuria. Sekoita ja sen jälkeen levitä juurekset tasaisesti öljytylle leivinpaperille uunipellille. Paista noin 30–35 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja reunoilta erittäin rapea
  • Sekoita vinegrette. Sekoita keskikokoisessa kulhossa keskenään öljy, sinappi, etikka, hunaja sekä hieman suolaa ja mustapippuria. Lisää salaatinlehdet, versot yms. vinegretin joukkoon ja sekoita.
  • Tarjoile rösti versosalaatin ja jogurtin kanssa (ja uppomunien) kanssa. Röstin ja versosalaatin seuraksi sopii myös esim. feta, halloumijuusto tai liharuuat.

Koko pellin juuresrösti
Koko pellin juuresrösti

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*