uunitofu-perunapelti

Uunitofu-perunapelti

 

Uunitofu-perunapelti on helppoa ja yksinkertaista arkiruokaa. Marinoitu tofu, perunat ja kasvikset saavat uunissa ihanan paahtuneen pinnan. Yksinkertainen avokadotahna sopii loistavasti perunapellin kaveriksi.

Kaupallinen yhteistyö Koro-shopin kanssa

Ohjeessa on käytetty täydellistä Koro-shopin Luomutofu maustamaton 200 g. Jos et jaksa/ ehdi marinoida tofua itse, voit käyttää Koro-shopin valmiiksi marinoitua Luomutofu rosso 200 g. Se on todella hyvänmakuista, välimerellistä makua.

uunitofu-perunapelti

Uunitofu-perunapelti
Koro-shopista löydät kaikkea ihania hyvin säilyviä elintarvikkeita, siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja marjoja, pientäpurtavaa yms. Siis kaikkea ihanaa. Voisin ostaa sieltä vaikka ja mitä. Käyppä kurkkaamassa. Saat ostoksestasi 5% alennusta käyttämällä Alekoodia -AVOKADOA.
uunitofu-perunapelti

Täältä löydät lisää tofuohjeita:

Tahmea appelsiinitofu

Seesamitofua ja mausteriisiä

Seesamitofu salaattikääröt

Uunitofu-perunapelti

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

2-3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 1 pkt Luomutofu maustamaton 200 g

  • 500 g pieniä perunoita (esim. siikli)

  • 2 porkkanaa

  • 200 g herkkusieniä

  • 2 punasipulia

  • 2 rkl omenaviinietikkaa

  • 2 rkl tamarinkastiketta tai teriakikastiketta tai soijakastiketta

  • 1 rkl raastettua inkivääriä murskattuna

  • 2-4 valkosipulinkynttä

  • 1 tl paprikamaustetta

  • suolaa ja mustapippuria

  • (chilimaustetta)

  • 1-2 rkl oliiviöljyä

  • Avokadotahna
  • 2 pientä avokadoa, sitruunamehua,
    suolaa ja mustapippuria mössätään sekaisin

Valmistus ohjeet:

  • Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Valmistele ensin tofu. Kiedo tofu astiapyyhkeen väliin ja laita hetkeksi painon alle, jotta ylimääräinen neste poistuu. Leikkaa tofu kuutioiksi ja laita kulhoon yhdessä raastetun inkiväärin, omenaviinietikan, tamarinkastikkeen, paprikamausteen, mustapippurin, chilin ja suolan kanssa. Sekoita hyvin ja anna marinoitua vähintään 30 minuuttia. Tofun voi laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä.
  • Valmistele sillä välin vihannekset. Pilko perunat (en kuorinut) suupalan kokoisiksi paloiksi ja viipaloi sienet ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Porkkanat leikkaa ohuiksi kiekoiksi. Laita vihannekset kulhoon, lisää 1-2 rkl oliiviöljyä ja ripauta joukkoon suolaa ja mustapippuria, sekoita.
    Levitä pienityt perunat, sienet, sipulit ja porkkanat leivinpaperin päälle pellille. Kaada tofu ja marinadi vihannesten päälle. Voit sekoitella vielä kaikki sekaisin pellillä.
  • Laita pelti uuniin 200 asteeseen. Kokeile kypsyyttä 20 min jälkeen, jos kasvikset ovat melkein kypsiä, voi lisätä uunin lämpötilan 225 asteeseen, että kasvikset saavat kauniin värin ja rapeutta. Kokonaispaistoaika on 25-35 minuuttia, riippuen kasvisten koosta.
  • Nauti tofupelti avokadotahnan kanssa. Nauti!

Notes

  • Jos käytät valmiiksi marinoitua tofua, skippaa kohta 3.
  • Voit lisätä pellille esim paprikaa ja kesäkurpitsaa.
uunitofu-perunapelti
Uunitofu-perunapelti

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*