Tahmea appelsiini tofukastike

Appelsiinitofu

Tahmea appelsiini tofukastike on herkullista kiinalaista ruokaa kasvissyöjälle. Mun teki mieli jotain tosi hyvää ruokaa tofusta ja kiinalainen ruoka kyllä uppoaa minuun. Appelsiinikastikkeessa on käytetty tuoretta appelsiinimehua ja raastettua appelsiininkuorta ja makeuttajana on käytetty vaahterasiirappia. Kannattaa maistella kastiketta ja lisätä makeutta pikkuhiljaa. Kastikkeen pitää olla aika makeaa.

Tofun palat pyörittelin maizenassa ja pankojauhoissa. Tofupalat voi paistaa pannulla tai jos sinulla on Airfryer voit valmistaa ja rapeuttaa tofunpalat siellä.

Tarjoile tahmea appelsiini tofukastike riisin kanssa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Ohjeen tähän appelsiini tofukastikkeeseen olen ottanut Jillian Harris sivuilta. Olen tehnyt jotain muutoksia reseptiin.

appelsiini tofukastike
appelsiini tofukastike
Appelsiinitofu4
Print

Tahmea appelsiini tofukastike

0,0 rating
Esivalmisteluja: Kuivata tofu talouspyyhkeen välissä painon alla hyvin ennen valmistusta.
  • Difficulty:Intermediate
  • Prep Time:15 mins
  • Cook Time:30 mins
  • Serves:4
  • Freezable:No

Nutrition per portion

Ingredients
  • Appelsiinikastike:
  • 1/2 tl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1/2-1 rkl raastettua appelsiininkuorta (1/2 luomu appelsiinin kuori)
  • 0,5-1 dl vettä
  • 3 rkl tamarinkastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia (tai enemmän)
  • 1 tl Sambal Olek-kastiketta tai 2 rkl sweet chilisaucea
  • 2 rkl maissitärkkelystä + 4 rkl vettä
  • Tofulle:
  • 2 pkt Jalotofu maustamaton
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1,5 dl panko-leivänmurua
  • (1 rkl öljyä)
  • (ripaus suolaa)
  • Koristeluun:
  • kevätsipulia
  • seesaminsiemeniä
Method
  1. Tee appelsiinikastike. Lisää pieneen kattilaan murskattu valkosipuli ja hienonnettu inkivääri. Kuulota pari minuuttia.Varo ettei pala.
  2. Sekoita joukkoon appelsiininmehu, kuoriraaste, vesi, riisiviinietikka, tamarinkastike ja vaahterasiirappi. Anna poreilla 5 min ajan.
  3. Sekoita pienessä kupissa maissitärkkelys ja vesi. Lisää seos nauhana appelsiinikastikkeeseen. Sekoita ja anna hiljalleen kiehua 5-10 min. Siirrä sivuun.
  4. Tofun valmistus. Laita soppalautaselle maissitärkkelys ja panko murut. (Annetusta määrästä tulee jäämään yli, mutta tofun palat on helpompi pyöritellä kun aineita on enemmän). Leikkaa tofu kuutioiksi ja pyörittele seoksessa.
  5. Paista tofupalat paistinpannulla öljytilkassa. Kääntele paloja ja paista joka sivulta. Paista kunnes tofupalat ovat rapeita ja kullanruskeita.
  6. Kun tofupalat ovat paistuneet, vähennä lämpötilaa ja lisää appelsiinikastike. Sekoita niin, että kaikki tofunpalat ovat peittyneet kastikkeeseen.
  7. Tarjoile riisin kanssa. Ripottele seesaminsiemeniä päälle ja lisää kevätsipulin pienittyjä varsia.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy