Kreikkalaiset kanavartaat

Kreikkalaiset kanavartaat ja tsatsikia

 

Onko grillikausi jo avattu? TĂ€ssĂ€ on yksi mainio vaihtoehto grillattavaksi – kreikkalaiset kanavartaat. Tarjoillaan vĂ€rikkĂ€iden kasvisten, paahdetun leivĂ€n ja raikkaan tsatsikin kanssa. Kanavartaita voi hyvin valmistaa vaikka ympĂ€rivuoden, sillĂ€ valmistaminen onnistuu uunissakin, lopputulos on herkullinen niinkin.

Kaupallinen yhteistyö Meroso Foods – Realemon 

Kanavartaiden marinadiin lisÀsin makua ja happamuutta ReaLemonin sitruunamehulla. KÀytin sitÀ myös tsatsikissa. ReaLemon sitruunamehulla on samat ominaisuudet ja kÀyttökelpoisuus kuin vastapuristetulla sitruunamehulla. 2 teelusikallista RealLemonia vastaa 1 sitruunan mehua. SÀilyy avaamattomana 12 kk ja avattuna 2 kk viileÀssÀ. Annostelua helpottava tippalukko, Ei hÀvikkiÀ. Aina tuore mehu. NÀitÀ on hyvÀ aina olla jÀÀkaapissa! Saatavilla K-ketjun kaupoista.

Kreikkalaiset kanavartaat

Kreikkalaiset kanavartaat & tsatsiki

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

3

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes
Resting time

2-24

hours

Ainekset:

  • 450 g broilerin filettĂ€

  • Kasvikset
  • 1 pieni kesĂ€kurpitsa

  • 1 punainen paprika (ja 1 keltainen paprika)

  • 1 punasipuli

  • Marinadi
  • 3 rkl öljyĂ€

  • 2 rkl punaviinietikkaa

  • 4 tl Realemon sitruunatĂ€ysmehua (vastaa 2 sitruunan mehua)

  • 2 tl hunajaa

  • 2 tl valkosipulijauhetta

  • reilu 1 rkl oreganoa

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl paprikamaustetta

  • rouhittua mustapippuria

  • Tsatsiki
  • 200 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

  • 1 pieni kurkku

  • (1 valkosipulinkynsi)

  • 1 tl Realemon sitruunatĂ€ysmehua

  • (1 rkl tuoretta ruohosipulia)

  • suolaa ja mustapippuria

  • LisĂ€ksi
  • Vaaleaa tĂ€ysjyvĂ€leipÀÀ, valkosipulia, öljyĂ€

Valmistus ohjeet:

  • Palottele broileri. Pieni kasvikset vartaisiin sopiviksi paloiksi.
  • Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
  • Laita broileripalat pussiin ja kaada puolet marinadista sinne. Puristele pussia, jotta marinadi sekoittuu hyvin. Laita jÀÀkaappiin. Anna marinoitua mieluiten seuraavaan pĂ€ivÀÀn, vĂ€hintÀÀn parin tunnin ajan.
  • Laita kasvikset kannelliseen kulhoon ja kaada toinen osa marinadista kasvisten joukkoon. Laita jÀÀkaappiin marinoitumaan.
  • Tsatsiki
  • Huuhtele kurkku ja raasta se karkealla terĂ€llĂ€. Laita kurkkuraaste siivilÀÀn ja ripottele pÀÀlle suolaa. Valuta n. 30 minuuttia ja lopuksi paina kurkusta lusikan avulla ylimÀÀrĂ€inen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, jogurtti (sekĂ€ murskattu valkosipuli). Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla. Anna tsatsikin vetĂ€ytyĂ€ vĂ€hintÀÀn tunti, mutta mielellÀÀn useampikin tunti jÀÀkaapissa ennen tarjoilua.
  • Grillaa vartaita n. 10-15 minuuttia. Voit valmistaa vartaat myös uunissa 200 asteessa.
  • Laita grilliin paahtumaan leivĂ€t joihin on voideltu oivariiniin murskattu valkosipuli ja hienonnettu persilja. 
  • Tarjoile vartaat ja leivĂ€t tsatsikin kera. Nauti!
Kreikkalaiset kanavartaat
Kreikkalaiset kanavartaat
Kreikkalaiset kanavartaat

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*