Onko grillikausi jo avattu? TĂ€ssĂ€ on yksi mainio vaihtoehto grillattavaksi – kreikkalaiset kanavartaat. Tarjoillaan vĂ€rikkĂ€iden kasvisten, paahdetun leivĂ€n ja raikkaan tsatsikin kanssa. Kanavartaita voi hyvin valmistaa vaikka ympĂ€rivuoden, sillĂ€ valmistaminen onnistuu uunissakin, lopputulos on herkullinen niinkin.
Kaupallinen yhteistyö Meroso Foods â Realemon
Kanavartaiden marinadiin lisÀsin makua ja happamuutta ReaLemonin sitruunamehulla. KÀytin sitÀ myös tsatsikissa. ReaLemon sitruunamehulla on samat ominaisuudet ja kÀyttökelpoisuus kuin vastapuristetulla sitruunamehulla. 2 teelusikallista RealLemonia vastaa 1 sitruunan mehua. SÀilyy avaamattomana 12 kk ja avattuna 2 kk viileÀssÀ. Annostelua helpottava tippalukko, Ei hÀvikkiÀ. Aina tuore mehu. NÀitÀ on hyvÀ aina olla jÀÀkaapissa! Saatavilla K-ketjun kaupoista.
Kreikkalaiset kanavartaat & tsatsiki
Course: LounaatDifficulty: Helppo3
servings15
minutes15
minutes2-24
hoursAinekset:
450 g broilerin filettÀ
- Kasvikset
1 pieni kesÀkurpitsa
1 punainen paprika (ja 1 keltainen paprika)
1 punasipuli
- Marinadi
3 rkl öljyÀ
2 rkl punaviinietikkaa
4 tl Realemon sitruunatÀysmehua (vastaa 2 sitruunan mehua)
2 tl hunajaa
2 tl valkosipulijauhetta
reilu 1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl paprikamaustetta
rouhittua mustapippuria
- Tsatsiki
200 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1Â pieni kurkku
(1Â valkosipulinkynsi)
1 tl Realemon sitruunatÀysmehua
(1 rkl tuoretta ruohosipulia)
suolaa ja mustapippuria
- LisÀksi
Vaaleaa tÀysjyvÀleipÀÀ, valkosipulia, öljyÀ
Valmistus ohjeet:
- Palottele broileri. Pieni kasvikset vartaisiin sopiviksi paloiksi.
- Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Laita broileripalat pussiin ja kaada puolet marinadista sinne. Puristele pussia, jotta marinadi sekoittuu hyvin. Laita jÀÀkaappiin. Anna marinoitua mieluiten seuraavaan pÀivÀÀn, vÀhintÀÀn parin tunnin ajan.
- Laita kasvikset kannelliseen kulhoon ja kaada toinen osa marinadista kasvisten joukkoon. Laita jÀÀkaappiin marinoitumaan.
- Tsatsiki
- Huuhtele kurkku ja raasta se karkealla terÀllÀ. Laita kurkkuraaste siivilÀÀn ja ripottele pÀÀlle suolaa. Valuta n. 30 minuuttia ja lopuksi paina kurkusta lusikan avulla ylimÀÀrÀinen neste pois. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, jogurtti (sekÀ murskattu valkosipuli). Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla. Anna tsatsikin vetÀytyÀ vÀhintÀÀn tunti, mutta mielellÀÀn useampikin tunti jÀÀkaapissa ennen tarjoilua.
- Grillaa vartaita n. 10-15 minuuttia. Voit valmistaa vartaat myös uunissa 200 asteessa.
- Laita grilliin paahtumaan leivĂ€t joihin on voideltu oivariiniin murskattu valkosipuli ja hienonnettu persilja.Â
- Tarjoile vartaat ja leivÀt tsatsikin kera. Nauti!