Lammin-punajuuri-feta-salaatti

Lämmin punajuuri-feta salaatti

 

Punajuuri on niin herkullista yhdistettynä fetajuuston, saksanpähkinöiden ja yrttien kanssa. Annoksen kruunaa makeahko vinegrette. Lämmin punajuurisalatti on loistava lisäke. Tästä määrästä riittää annokset kuudelle ruokailijalle.

Lämmin punajuuri-feta salaatti
Lämmin punajuuri-feta salaatti

Täältä löydät toisen punajuurisalaatin ohjeen:

Paahdettu-punajuuri-feta-salaatti

Lämmin punajuuri-feta salaatti

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeet
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Total time

40

minutes

Ainekset:

  • 1 kg punajuuria

  • suolaa ja pippuria

  • loraus oliiviöljyä

  • 1 punasipuli ohuina renkaina

  • n. 1 dl säksanpähkinöitä karkeasti hienonnettuna

  • tuoretta persiljaa hienonnettuna

  • (tuoretta rosmariinia hienonnettuna)

  • fetajuustoa

  • Vinegrette
  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl Hunaja-dion sinappia (tai vastaavaa)

  • 1 tl balsamiviinietikkaa

  • 1 tl hunajaa

  • 1 rkl appelsiinimehua (tai vettä)

Valmistus ohjeet:

  • Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi. Asettele kuutiot leivinpaperin päälle pellille. Kaada oliiviöljyä päälle ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita punajuuret 200 asteiseen uuniin 20-25 minuutin ajaksi.
  • Valmista vinegrette: Sekoita kaikki ainekset purkissa ja ravista kunnes kastike on tasaista.
  • Laita paahdetut punajuuret tarjoiluastiaan, lisää persiljasilppu ja murustele fetajuusto sekaan. Ripottele päälle karkeasti hienonnetut saksanpähkinät. Lisää vinaigrette ja sekoita hyvin. Tarjoile lämpimänä!
Lämmin punajuuri-feta salaatti
Lämmin punajuuri-feta salaatti
kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*