Hernepestopasta on loistava arkiruoka, sillÀ sen valmistamiseen ei kulu kuin 10 minuuttia. Makukin on herkullinen ja aineet löytyvÀt ehkÀpÀ jo valmiina kotoa.
Herneiden lisÀksi et tarvitse kuin tuoretta basilikaa, persiljaa, valkosipulia, siemeniÀ ja parmesaania. Kaikki aineet surautettan blederissÀ sekaisin ja maustetaan suolalla ja sitruunamehulla. Helppoa kuin heinÀnteko :)

Kurkkaa nÀitÀkin pastaohjeita:
Versopestopasta
Helppo-ja-nopea-vihrea-pasta
Kermainen-parsapasta
Feta-kasvispasta
10 min hernepestopasta
Course: LounaatDifficulty: Helppo4
servings10
minutes10
minutesAinekset:
200 g pakasteherneitÀ sulatettuna
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1/ 2 ruukkua persiljaa
3- 4 valkosipulin kynttÀ
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniÀ tai auringonkukan siemeniÀ *
0,5 dl parmesaanirastetta
2 rkl sitruunamehua
merisuolaa
(1-2 rkl oliiviöljyÀ jos haluat) *
pastaa 250-300 g
Valmistus ohjeet:
- KeitÀ pasta suolalla maustetussa vedessÀ.
- Valmista sillÀ vÀlin pesto. LisÀÀ monitoimikoneeseen basilika, persilja, herneet, valkosipuli, siemenet, sitruunamehu, parmesaani ja merisuola. Sekoita ja koneen kÀydessÀ lisÀÀ öljy hiljalleen joukkoon (jos laitat). Sekoita tasaisesksi. Voit lisÀtÀ pastan keitinvettÀ jos tuntuu ettÀ haluat juoksevamman seoksen tai jos kone ei jaksa pyörittÀÀ.
Tarkista maku. Jos kaipaat suolaisuutta lisÀÀ suolaa. Makeutta saat lisÀÀmÀllÀ herneitÀ ja happamuutta sÀÀtelet sitruunamehulla. - Sekoita pesto kypsÀn pastan joukkoon. Tarjoile pasta raastetun parmesaanin kanssa.
Notes
- Pasta sÀilyy pari pÀivÀÀ jÀÀkaapissa.
- Jos haluat kevemmÀn peston voit jÀttÀÀ oliiviöljyn kokonaan pois.
- Paada siemenet kuivalla pannulla keskilÀmmöllÀ kunnes ne ovat saaneet vÀriÀ