10 Min Hernepestopasta

10 min hernepestopasta

Hernepestopasta on loistava arkiruoka, sillä sen valmistamiseen ei kulu kuin 10 minuuttia. Makukin on herkullinen ja aineet löytyvät ehkäpä jo valmiina kotoa.

Herneiden lisäksi et tarvitse kuin tuoretta basilikaa, persiljaa, valkosipulia, siemeniä ja parmesaania. Kaikki aineet surautettan blederissä sekaisin ja maustetaan suolalla ja sitruunamehulla. Helppoa kuin heinänteko :)

10 min hernepestopasta
10 min hernepestopasta
10 min hernepestopasta

Kurkkaa näitäkin pastaohjeita:

Versopestopasta
Helppo-ja-nopea-vihrea-pasta
Kermainen-parsapasta
Feta-kasvispasta

10 min hernepestopasta

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes

Ainekset:

  • 200 g pakasteherneitä sulatettuna

  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

  • 1/ 2 ruukkua persiljaa

  • 3- 4 valkosipulin kynttä

  • 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä tai auringonkukan siemeniä *

  • 0,5 dl parmesaanirastetta

  • 2 rkl sitruunamehua

  • merisuolaa

  • (1-2 rkl oliiviöljyä jos haluat) *

  • pastaa 250-300 g

Valmistus ohjeet:

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  • Valmista sillä välin pesto. Lisää monitoimikoneeseen basilika, persilja, herneet, valkosipuli, siemenet, sitruunamehu, parmesaani ja merisuola. Sekoita ja koneen käydessä lisää öljy hiljalleen joukkoon (jos laitat). Sekoita tasaisesksi. Voit lisätä pastan keitinvettä jos tuntuu että haluat juoksevamman seoksen tai jos kone ei jaksa pyörittää.
    Tarkista maku. Jos kaipaat suolaisuutta lisää suolaa. Makeutta saat lisäämällä herneitä ja happamuutta säätelet sitruunamehulla.
  • Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon. Tarjoile pasta raastetun parmesaanin kanssa.

Notes

  • Pasta säilyy pari päivää jääkaapissa.
  • Jos haluat kevemmän peston voit jättää oliiviöljyn kokonaan pois.
  • Paada siemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä kunnes ne ovat saaneet väriä
10 min hernepestopasta

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*