20201114 122641 1

Paahdettu punajuuri-feta salaatti

Punajuuri kuuluu lempi vihanneksiini. Punajuuri sopii vaikka ja mihin. Siitä saa loihdittua mitä herkullisimpia aterioita keitoista, makeisiin jälkiruokiin. Loistavasti punajuuri sopii myös salaatteihin. Paahdettu punajuuri-feta salaatti sisältää fetan ja punajuurten lisäksi salaattia, pähkinöitä ja siemeniä. Salaatti tarjoillaan balsamico-kastikkeen kanssa alkuruokana tai lisäkkeenä.

Paahdettu punajuuri-feta salaatti

Paahdettu punajuuri-feta salaatti

4-6 annosta

  • 400g punajuuria
  • 2 pientä tai 1 iso punasipuli
  • loraus oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 150g Provencen salaattisekoitusta (Pirkka) tai jotain muuta salaattia
  • 100 g Apetina kevyt fetaa
  • 0,5 dl saksanpähkinöitä
  • 1-2 rkl kurpitsansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
  • Kastike:
  • 2 rkl oliiivöljyä
  • 1/2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • koristele mintun lehdillä

Ohjeet:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lohko punajuuret ja sipuli. Asettele lohkot leivinpaperin päälle, pirskottele hiukan oliiviöljyä päälle ja lisää suolaa ja mustapippuria. Laita uuniin n. 20 -30 minuutin ajaksi (aika riippuu lohkojen koosta) kunnes punajuuret ovat hiukan pehmenneet ja saaneet väriä. Anna punajuurten jäähtyä.
  • Asettele salaatti laakealle vadille tai kulhoon. Lisää punajuuri ja sipulilohkot. Murustele feta. Ripottele päälle auringonkukan siemenet ja pieneksi hakatut pähkinät.
  • Sekoita salaatinkastike pienessä purkissa (esim. Bona) ja lisää kastike salaatin päälle. Jokainen voi myös omalle lautaselleen lisätä kastikkeen.

Kiinnostaako punajuuri reseptit, täältä löydät niitä lisää:
Punajuuri pyttipannu
Punajuuri härkis-laatikko
Tuorepunajuurisalaatti
Terveelliset siemensämpylät

20201114 123341 1

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*