Panzanella salaatti

Panzanella salaatti eli tomaatti-leipÀsalaatti

 

Panzanella salaatti sopii kesÀÀn ja grillaukseen tÀydellisesti. Salaatin voi hyvin myös valmistaa keittiössÀ pannulla ja maistuu se talvellakin. Salaatti on tÀynnÀ paahdettuja leipÀpaloja, tomaatteja, paprikaa ja tuoretta basilikaa, yksinkertaisella vinegretillÀ. PÀÀlle lorautetaan vielÀ balsamicoa tai balsamiviinietikkaa.

Salaattia voi varioida mielin mÀÀrin ja siihen voit vapaasti kÀyttÀÀ mitÀ tahansa kasviksia mistÀ pidÀt. Jos grillaat voit esim. grillata salaattiin paprikoita ja kesÀkurpitsoja. Ihanan kesÀisen, makean lisÀn saat lisÀÀmÀllÀ salaattiin tuoreita (grillattuja) persikoita tai nektariineja. LisÀsin salaattiin grillijuustoa, mutta mozzarella tai feta sopivat myös loistavasti joukkoon. TÀmÀ salaatti on herkullinen lisÀ grilliruuan rinnalla.

Panzanella salaatti
Panzanella salaatti

Panzanella salaatti

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisÀkkeet
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ainekset:

  • Salaattiin
  • 1 iso rasia kirsikkatomaatteja

  • 1-2 paprikaa (erivĂ€risiĂ€)

  • 1 punasipuli

  • (2 kevĂ€tsipulin vartta)

  • 2 persikkaa tai nektariinia

  • (rucolaa)

  • reilusti tuoretta basilikaa

  • 2 pkt halloumia, grillijuustoa (tai mozzarellaa tai fetaa)

  • Kastike
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyĂ€

  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai sitruunamehua)

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

  • mustapippuria ja suolaa

  • 1 tl hunajaa

  • LisĂ€ksi
  • siemensekoitusta tai paahdettuna pinjan tai auringonkukansiemeniĂ€

  • balsamiviinietikkaa

  • Krutongit
  • vaaleaa leipÀÀ

  • oliiviöljyĂ€

  • 2 kpl valkosipulin kynttĂ€

Valmistus ohjeet:

  • Krutongit
  • GrillissĂ€: sivele leipĂ€palat valkosipuliöljyllĂ€ ja laita grilliin paahtumaan. Kun valmiit leikkaa kuutioiksi. Pannulla: Pilko leipĂ€ kuutioiksi.
    Silppua valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi. LisÀÀ pannulle pieni loraus oliiviöljyÀ, valkosipulinkynnet ja leipÀkuutiot. Paista kullanruskeiksi. Nosta sivuun.
  • Kastike
  • Sekoita kastikeainekset pienessĂ€ purkissa (esim Bona). Maistele ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.
  • Salaatti
  • Halkaise tomaatit. Kuutioi paprikat. Leikkaa ohuita puolikkaita renkaita sipulista. (silppua kevĂ€rsipulit). Kuori persikat ja kuutioi. Huom. voit grilllata persikat, samalla kun grillaatte halloumit ja leivĂ€t. niistĂ€ tulee sitten makeampia. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada kastike joukkoon ja sekoita.
  • Halloumi
  • GrillissĂ€: sivele öljyĂ€ ja grillaa kauniin vÀÀriseksi, leikkaa kuutioiksi. Pannulla paista oliiviöljyssĂ€ juustopalaset.
  • Lopuksi
  • Ripottele salaatin pÀÀlle leipĂ€kuutiot ja juustokuutiot. Lorauta balsamicoa pÀÀlle.

Notes

  • Halloumi juuston voi korvata mozzarella juustolla tai fetajuustolla
  • Persikat voi korvata mangolla
Panzanella salaatti
Panzanella salaatti

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*