Panzanella salaatti

Panzanella salaatti eli tomaatti-leipäsalaatti

 

Panzanella salaatti sopii kesään ja grillaukseen täydellisesti. Salaatin voi hyvin myös valmistaa keittiössä pannulla ja maistuu se talvellakin. Salaatti on täynnä paahdettuja leipäpaloja, tomaatteja, paprikaa ja tuoretta basilikaa, yksinkertaisella vinegretillä. Päälle lorautetaan vielä balsamicoa tai balsamiviinietikkaa.

Salaattia voi varioida mielin määrin ja siihen voit vapaasti käyttää mitä tahansa kasviksia mistä pidät. Jos grillaat voit esim. grillata salaattiin paprikoita ja kesäkurpitsoja. Ihanan kesäisen, makean lisän saat lisäämällä salaattiin tuoreita (grillattuja) persikoita tai nektariineja. Lisäsin salaattiin grillijuustoa, mutta mozzarella tai feta sopivat myös loistavasti joukkoon. Tämä salaatti on herkullinen lisä grilliruuan rinnalla.

Panzanella salaatti
Panzanella salaatti

Panzanella salaatti

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeet
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ainekset:

  • Salaattiin
  • 1 iso rasia kirsikkatomaatteja

  • 1-2 paprikaa (erivärisiä)

  • 1 punasipuli

  • (2 kevätsipulin vartta)

  • 2 persikkaa tai nektariinia

  • (rucolaa)

  • reilusti tuoretta basilikaa

  • 2 pkt halloumia, grillijuustoa (tai mozzarellaa tai fetaa)

  • Kastike
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyä

  • 1 rkl punaviinietikkaa (tai sitruunamehua)

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

  • mustapippuria ja suolaa

  • 1 tl hunajaa

  • Lisäksi
  • siemensekoitusta tai paahdettuna pinjan tai auringonkukansiemeniä

  • balsamiviinietikkaa

  • Krutongit
  • vaaleaa leipää

  • oliiviöljyä

  • 2 kpl valkosipulin kynttä

Valmistus ohjeet:

  • Krutongit
  • Grillissä: sivele leipäpalat valkosipuliöljyllä ja laita grilliin paahtumaan. Kun valmiit leikkaa kuutioiksi. Pannulla: Pilko leipä kuutioiksi.
    Silppua valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi. Lisää pannulle pieni loraus oliiviöljyä, valkosipulinkynnet ja leipäkuutiot. Paista kullanruskeiksi. Nosta sivuun.
  • Kastike
  • Sekoita kastikeainekset pienessä purkissa (esim Bona). Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Salaatti
  • Halkaise tomaatit. Kuutioi paprikat. Leikkaa ohuita puolikkaita renkaita sipulista. (silppua kevärsipulit). Kuori persikat ja kuutioi. Huom. voit grilllata persikat, samalla kun grillaatte halloumit ja leivät. niistä tulee sitten makeampia. Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada kastike joukkoon ja sekoita.
  • Halloumi
  • Grillissä: sivele öljyä ja grillaa kauniin vääriseksi, leikkaa kuutioiksi. Pannulla paista oliiviöljyssä juustopalaset.
  • Lopuksi
  • Ripottele salaatin päälle leipäkuutiot ja juustokuutiot. Lorauta balsamicoa päälle.

Notes

  • Halloumi juuston voi korvata mozzarella juustolla tai fetajuustolla
  • Persikat voi korvata mangolla
Panzanella salaatti
Panzanella salaatti
kysely

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*