Paprikavuoka

Paprikavuoka on värikäs ja helppotekoinen uuniruoka. Paprikoiden päälle levitetään tavallista tai kasvisjauhista, johon on lisätty papusalsaa, sipulia ja mausteita. Jauhiksen päälle laitetaan mifua ja juustoraastetta. Voit myös skipata mifun ja juuston kokonaan. Vuuan päälle ripotellaan tuoretta korianteria, tomaatti kuutioita ja jogurttia/ kermaviiliä tai avokadotahnaa. Jos tuntuu, että kaipaat vielä hiilihydraatteja, voit syödä paprikat esim. riisin kanssa.

paprikavuoka

Paprikavuoka

  • 500 g erivärisiä paprikoita (pieniä tai isoja)
  • 400 g tavallista tai kasvisjauhista
  • 3 kevätsipulin vartta tai tavallista sipulia
  • 1/2 -1 pkt Go Greenin Bean chili papusalsaa (tai jotain muuta salsaa)
  • paprikamaustetta
  • tuoretta chiliä ja/tai chilimaustetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1/2 pkt Välimeren tomaatti Mifua
  • 30-40 g juustoraastetta
  • Päälle:
  • 2 tomaattia pienittynä
  • avokadotahnaa, jogurttia, kermaviiliä tai kevyttä cremefraichea
  • tuoretta korianteria
paprikavuoka
paprikavuoka

Huuhtele paprikat ja poista siemenkodat. Puolita paprikat ja laita ne voideltuun uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

Paista jauhis pannulla, lisää silputtu sipuli ja mausteet. Lopuksi lisää salsa jauhiksen sekaan, sekoittele. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Leivitä jauhisseos paprikoiden päälle. Ripottele halutessasi Mifua ja juustoraastetta jauhiksen päälle.

Laita vuoka 200-asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi. Lopussa voit lisätä uunin lämpötilaa jos tuntuu, että vuoka ei ole saanut kaunista väriä.

Ripottele vuuan pinnalle tuore korianteri, pieniksi kuutioidut tomaatit, avokadotahna tai jogurtti tms.

Nauti paprikavuoka sellaisenaan tai esim riisin kanssa.

Saattaisit pitää myös näistä resepteistä:
https://avokadoajasitruunaa.fi/taytetyt-paprikat-linssi-taytteella/
https://avokadoajasitruunaa.fi/herkullinen-perunanachopelti/
https://avokadoajasitruunaa.fi/shakshuka-pinaatilla-ja-fetalla/

paprikavuoka

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*