Paprikavuoka

Paprikavuoka on vÀrikÀs ja helppotekoinen uuniruoka. Paprikoiden pÀÀlle levitetÀÀn tavallista tai kasvisjauhista, johon on lisÀtty papusalsaa, sipulia ja mausteita. Jauhiksen pÀÀlle laitetaan mifua ja juustoraastetta. Voit myös skipata mifun ja juuston kokonaan. Vuuan pÀÀlle ripotellaan tuoretta korianteria, tomaatti kuutioita ja jogurttia/ kermaviiliÀ tai avokadotahnaa. Jos tuntuu, ettÀ kaipaat vielÀ hiilihydraatteja, voit syödÀ paprikat esim. riisin kanssa.

paprikavuoka

Paprikavuoka

  • 500 g erivĂ€risiĂ€ paprikoita (pieniĂ€ tai isoja)
  • 400 g tavallista tai kasvisjauhista
  • 3 kevĂ€tsipulin vartta tai tavallista sipulia
  • 1/2 -1 pkt Go Greenin Bean chili papusalsaa (tai jotain muuta salsaa)
  • paprikamaustetta
  • tuoretta chiliĂ€ ja/tai chilimaustetta
  • suolaa ja pippuria
  • 1/2 pkt VĂ€limeren tomaatti Mifua
  • 30-40 g juustoraastetta
  • PÀÀlle:
  • 2 tomaattia pienittynĂ€
  • avokadotahnaa, jogurttia, kermaviiliĂ€ tai kevyttĂ€ cremefraichea
  • tuoretta korianteria
paprikavuoka
paprikavuoka

Huuhtele paprikat ja poista siemenkodat. Puolita paprikat ja laita ne voideltuun uunivuokaan leikkuupinta ylöspÀin.

Paista jauhis pannulla, lisÀÀ silputtu sipuli ja mausteet. Lopuksi lisÀÀ salsa jauhiksen sekaan, sekoittele. Tarkista maku ja lisÀÀ mausteita tarvittaessa.

LeivitÀ jauhisseos paprikoiden pÀÀlle. Ripottele halutessasi Mifua ja juustoraastetta jauhiksen pÀÀlle.

Laita vuoka 200-asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi. Lopussa voit lisÀtÀ uunin lÀmpötilaa jos tuntuu, ettÀ vuoka ei ole saanut kaunista vÀriÀ.

Ripottele vuuan pinnalle tuore korianteri, pieniksi kuutioidut tomaatit, avokadotahna tai jogurtti tms.

Nauti paprikavuoka sellaisenaan tai esim riisin kanssa.

Saattaisit pitÀÀ myös nÀistÀ resepteistÀ:
https://avokadoajasitruunaa.fi/taytetyt-paprikat-linssi-taytteella/
https://avokadoajasitruunaa.fi/herkullinen-perunanachopelti/
https://avokadoajasitruunaa.fi/shakshuka-pinaatilla-ja-fetalla/

paprikavuoka

Leave a Comment

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

*