Shakshuka pinaatilla ja fetalla

Shakshuka pinaatilla ja fetalla

Shakshuka on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä perinteinen pannuruoka, jota syödään aamiaiseksi. Pannussa on hyydytettyjä kananmunia tomaattikastikkeen keskellä. Mun shakshuka versiossa on käytetty pinaattia ja fetaa. Perinteisesti mausteena käytetään kuminaa ja harissaa, mutta mä olen käyttänyt mausteena mm. oreganoa. Minun versioni maistuu ehkä enemmän suomalaiselta :). Eli jos etsit perinteistä makumaailmaan niin tämä ohje ei välttämättä ole se jota etsit, mutta takaan, että tämä on hyvää.

Mä oikeastaan ihastuin tähän ruokaa uudelleen, kun en käyttänyt perinteisiä mausteita, käytin myös aika paljon chiliä. Voisin kuivitella syöväni tätä ystävien seurassa brunssilla ja tämähän on aivan loistava lounasruoka. Jos ruuasta haluaa vielä ruokaisamman voi joukkoon lisätä kikherneitä. Kananmuna per syöjä ja jotain hyvää tuoretta leipää ruuan kanssa. Ai että, hyvää oli!

20200512 152803 1
20200512 154217 1
20200512 152803
Print

Shakshuka pinaatilla ja fetalla

by:

0,0 rating
  • V
  • GF
  • DF
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:30 mins
  • Serves:4

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 tlk kokonaisia säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • 2 kpl paprikoita
  • 1/2 pss babypinaattia
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 4 kananmunaa
  • 1 kpl punainen chili
  • 2 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl parikamaustetta
  • vajaa 1 tl hunajaa
  • Päälle: avokadoa ja lehtipersiljaa
  • Tarjoiluun: tuoretta tai paahdettua täysjyväleipää
Method
  1. Hienonna sipuli  ja leikkaa parika suikaleiksi. Kuumenna pannu ja lorauta siihen öljyä. Lisää sipuli pannulle, kuulota pari minuttia.
  2. Lisää joukkoon paprika ja valkosipuli. Paista kunnes paprikat ovat pehmenneet.
  3. Lisää säilötyt tomaatit ja kaikki mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 15 min. Voit lisätä tilkan vettä jos tuntuu, että ruoka kuivahtaa. Lisää mausteita tarvittaessa.
  4. Lisää pinaatti joukkoon ja sekoita seosta pari minuuttia.
  5. Tee seoksen pinnalle pienet kuopat ja riko kananmunat kuoppiin. Mausta munat suolalla ja pippurilla. Anna hautua kunnes munat ovat sopivan kypsyisiä.
  6. Ripottele shakshukan päälle yritit ja murustele feta. Lisää lopuksi avokadot (lisää sitruunaa avokadojen päälle).
  7. Nauti tuoreen tai paahdetun leivän kanssa.

Sharing is caring!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytän evästeitä, jotta voin antaa sinulle parhaan kokemuksen sivustolla. Jos jatkat tämän sivuston käyttöä, hyväksyt evästeet.
Ok
Privacy Policy