Kevyt jugurtti aioli ja kasviksia

Kevyttä jogurttiaiolia ja kasviksia

Dipit, aiolit, salsat sun muut, ovat ihanan makuisia. Niitä voi syödä hyvällä omatunnolla eikä niiden tarvitse olla epäterveellisä valintoja. Esimerkiksi tämä aioli on tehty kevyestä jugurtista ja maku on minusta aivan loistava ilman rasvaakin.

Tähän ohjeeseen olen käyttänyt kasviksina porkkanaa ja palsternakkaa. Palsternakka kuuluu kyllä ehdottomasti lempi vihanneksiini. Sopii täydellisesti uunivihanneksiin ja keittoihin. Voit valmistaa samalla ohjeella esim bataattia ja dippailla niitä sitten aioliin. Sopiihan tämä aioli loistavasti myös esim. hampurilaisen väliin.

Kevyt jugurtti aioli ja kasviksia

Kevyttä jogurttiaiolia ja kasviksia

  • 5 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 tl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa Maldon, Guerande
  • Jugurttiaioli:
  • 1 prk 5% kreikkalainen jugurtti (170g)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl paprikamaustetta
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • suolaa ja mustapippuria

Kuori ja leikkaa vihannekset pitkiksi tikuiksi. Anna vihannesten kuivahtaa (niistä tulee rapeampia) Levitä kasvikset leivinpaperin päälle. Lisää oliiviöljy ja suola kasvisten päälle. Sekoita ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Laita 200-asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Kääntele paiston puolessavälissä.

Tee aioli sekoittamalla kaikki kastikeainekset kulhossa sekaisin. Maistele ja lisää mauseteita tarvittaessa. Anna maustua hetken. Dippaile vihannekset aiolissa tai lisää nokare lautaselle. Nauti!

VINKKI: Bataattiranskikset saa rapsakaksi liottamalla raa’at bataattitikut vedessä. Kuivaa sen jälkeen bataattitikut ja pyörittele sitten maustetussa maissitärkkelyksessä ja paista uunissa.

Kurkkaa myös näitä loistavia dippejä :

Avokado-jogurtti-kastike
/kevyempi-tsatsiki
sipulinen-kermaviilikastike

Kevyt jugurtti aioli ja kasviksia
Uuniperunoita ja aiolia

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*