Raikas parsakaalisalaatti suomalaisilla omenoilla ja retiiseillä. Salaatti sopii mainioisti lisäkkeeksi mille tahansa ruualle.
Parsakaali maistuu myös raakana. Käytätkö parsakaalia raakana, kuuluuko parsakaali inhokki vihanneksiisi? Oletko kokeillut parsakaalia salaatissa. Suosittelen kokeilemaan.
Voisit pitää myös tästä salaatista:
Rapea-kukkakaalisalaatti
Parsakaalisalaatti
Course: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo6-8
servings15
minutesAinekset:
1 parsakaali
3 pientä kotimaista omenaa
kevätsipulia tai punasipulia
1 pkt retiisejä
retiisinversoja tai jotain muita versoja
- Hunaja-sinappi kastike
3 rkl oliiviöljyä
1-1,5 rkl omenaviinietikkaa
1,5 tl sinappia
1 tl hunajaa
1 valkosipulin kynsi
suolaa ja mustapippuria
- Lisäksi
Paahdettuja auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä
Valmistus ohjeet:
- Pieni parsakaali. Käytä myös varret, mutta pieni ne pienemmäksi. Pieni sipulit, retiisit ja omenat suikaleiksi. Lisää saalaattiin myös versot.
- Sekoita kastikeainekset sekaisin ja tarkista maku.
- Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
- Ripottele salaatin päälle paahdetut siemenet.