Pehmeät pellavatacot

Pehmeät pellavatacot kahdella täytteellä

 

Kaupallinen yhteistyö: Valo 24h

Herätä perhe sunnuntaiaamuna brunssille, vietä kiireetön aamu ja tarjoa terveellisiä pehmeitä pellavatacoja. Pellavatacot voit myös tarjoilla vaihteluna välipalaleiville tai muille suolaisille tarjottaville.

Helpot, ihanan rukiiselta ja hieman pähkinäiseltä maistuvat pellavatacot valmistetaan paahdetusta, rouhitusta pellavasta ja täysjyvävehnäjauhoista. Tacot ovat superhelppoja ja nopeita valmistaa. Neljä ainesosaa ja muutaman minuutin paistaminen pannulla. Kun yksi valmistaa taikinan ja paistaa kuoret, niin toiset voivat sillä aikaa valmistaa täytteet. Täytteet voi valmistaa myös edellisenä päivänä valmiiksi.

Pehmeiden pellavatacojen täytteeksi valmistin kaksi täysin erilaista täytettä. Perinteisemmän suomalaisen kananmuna-raejuusto-täytteen sekä välimerellisen tsatsiki-feta-täytteen. Raikkautta ja rakennetta tacoihin lisäsin kasviksilla.

Pyöritin taikinasta palloja ja kaulitsin ne kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohuiksi ympyröiksi. Pienet, käteen sopivat kuoret ovat mukavampia syödä. Paistoin kuoria kuivalla keskikuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Tacot kypsyvät nopeasti, varo etteivät ne pala ja paistu liian koviksi.

Pehmeät pellavatacot

Pellavatacoja syödessä tulee samalla kuin ohimennen nautittua pellavan hyvät ravintoaineet, kuten omega-3, omega-6 ja magnesium. Lisäksi pellavassa on lignaania (antioksidantti), kuitua ja proteiinia. Kätevää, vai mitä?

Valo24h, on suomalaista superruokaa, jossa maku ja terveellisyys käyvät käsi kädessä.

Linseedin Valo24h-pellavatuotteet ovat ainoita markkinoilla olevia pellavatuotteita, joissa on käytetty koko pellavansiemen. Paahtamisella saadaan pellavarouheeseen hyvä pähkinäinen maku ja säilyvyys paranee.

Valo24h pellavarouhe on helppokäyttöistä. Gluteiinitonta pellavarouhetta voi lisätä esim. puuroon, mysliin, viiliin, kuorrutteisiin, smoothieen ja salaatin päälle. Pellavansiemeniä voi käyttää myös leivonnassa ja niillä voi korvata kananmunan tai sakeuttaa hillon.

Pehmeät pellavatacot

Pellavatacot kahdella tapaa

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Pikkusuolaiset
Servings

15-16

kpl
Prep time

30

minutes
Cooking time

3

minutes

Ainekset:

  • Pellavatacot
  • 1 dl Valo24h paahdettu rouhittu pellava

  • 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa

  • n. 1 tl Maldon merisuolahiutaleita (jos käytät tavallista suolaa laita puolet vähemmän)

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1,75 dl kiehuvaa vettä

  • Kananmuna-raejuustotäyte
  • 200 g raejuustoa

  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • 3-4 rkl ruohosipulisilppua

  • Tacoihin lisäksi: Salaattia, tuorekurkkusiivuja

  • Kreikkalainen täyte
  • 1 tuorekurkku,

  • 200 g kreikkalaista jogurttia

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tl oliiviöljyä

  • 1-2 tl sitruunamehua

  • 2 rkl tilliä silputtuna

  • suolaa ja mustapippuria

  • Tacoihin lisäksi:Murustettua fetaa, salaattia, tomaattisiivuja

Valmistusohjeet:

  • Tacot:
  • Laita kulhoon pellavarouhe, täysjyvävehnäjauho, leivinjauhe sekä suola. Sekoita. Kaada kuuma vesi joukkoon. Sekoita käsin tai puulastalla.
  • Jaa taikina osiin ja pyöritä niistä palloja. Kauli pallot kahden leivinpaperin välissä ohuiksi ympyröiksi (10 cm).
  • Paista kuoret kuivalla pannulla molemmin puolin parin minuutin ajan.
  • Kananmuna-raejuustotäyte:
  • Sekoite kovaksi keitetyt ja pienityt kananmunat muiden aineiden joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  • Kreikkalainen täyte:
  • Puolita kurkku ja raavi kurkun siemenet pois. Raasta loppu kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Lopuksi
  • Laita tacokuoret, täytteet ja vihannekset esille tarjoiluastioissa. Laita vihanneksia tacokuoren päälle ja lusikoi levitettä päälle. Jokainen voi itse täyttää oman taconsa. Nauttikaa!

Notes

    Pehmeät pellavatacot
    Pehmeät pellavatacot
    kysely

    Leave a Comment

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    *